El Banc del Temps de Sant Cugat, 14 anys de cohesió social al municipi

L'entitat ha celebrat el seu aniversari aquest dissabte a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

La coral Veus de Gòspel ha actuat a l'aniversari / Foto: Cugat.cat

La coral Veus de Gòspel ha actuat a l'aniversari / Foto: Cugat.cat

Promoure els valors de la igualtat i la cohesió social és l'objectiu del Banc del Temps de Sant Cugat per als propers anys. L'entitat ha bufat les espelmes del seu 14è aniversari aquest dissabte a la Casa de Cultura amb la mirada posada en aquells que han fet possible la tasca del projecte al llarg de tots aquests anys. L'actuació de la coral Veus de Gòspel, la del grup de country i la presentació de l'himne del Banc del Temps, a càrrec d'Amadeu Guarch, han posat la cirereta al pastís de la festa.

El de Sant Cugat és un dels Bancs del Temps més antics de Catalunya. La iniciativa es va instal·lar amb una cinquantena de socis i any rere any ha vist créixer el nombre de persones implicades. Al Banc del Temps tothom és benvingut i exemple d'això són els intercanvis que s'hi donen, com classes particulars, conversa en altres idiomes, activitats de benestar personal i manualitats. Alhora, aquests intercanvis poden ser individuals o grupals.

El tècnic responsable del grup, Xavier Suñer, creu que els vincles que es creen entre 'les persones que donen i les persones que reben' són la clau de l'èxit del Banc del Temps.

Amb prop de 600 socis el Banc del Temps és un projecte que 'no coneix límits', ha afirmat Sunyer, que ha afegit que conèixer gent i aprendre són les principals motivacions dels voluntaris. A més del Banc del Temps del centre, també n'hi ha un a Mira-sol des de fa dos anys.




Xavier Suñer

La clau de l'èxit del Banc del Temps és que la gent pugui compartir coneixement, i que hi hagi gent que vulgui rebre aquest coneixement. La sinergia que es crea entre les persones que donen i les persones que reben és la clau de l'èxit del Banc del Temps.

Socis Banc del Temps

A mi m'agrada col·laborar en aquestes coses que són altruistes. / Jo hi he guanyat més que no pas he donat. / És una manera de relacionar-se i conèixer gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.