Traslladen a Sant Cugat un jesuïta denunciat per abusos sexuals

La congregació l'ha traslladat al Centre Borja


  • Comparteix:

El denunciat ha estat traslladat al Centre Borja / Foto: Cugat.cat

El denunciat ha estat traslladat al Centre Borja / Foto: Cugat.cat

La congregació dels Jesuïtes ha decidit traslladar a Sant Cugat un sacerdot denunciat per abusos sexuals, segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat fonts de l'orde a Cugat.cat. Segons ha explicat la congregació, es tracta del Pare Pere Sala, de 94 anys, que fins ara vivia en una residència propera a l'escola Sant Ignasi de Sarrià, i que ara s'ha decidit enviar-lo al Centre Borja de Sant Cugat mentre duri la investigació. Aquest pare va ser denunciat el passat 1 de març per presumptament haver abusat sexualment, juntament amb un altre sacerdot ja mort, de dos germans exalumnes del centre barceloní a la dècada dels 80, quan Sala n'era professor i sacerdot.

Els Jesuïtes han explicat a Cugat.cat que el trasllat del denunciat a la ciutat obeeix al procés canònic d'investigació que s'ha iniciat des de la congregació per abordar el cas, i que preveu un canvi de comunitat de les persones denunciades.

També han explicat que la congregació va conèixer el cas el febrer, quan l'exalumne del centre Jordi de la Mata va donar a conèixer el seu cas i el del seu germà a la comunitat. Des de l'orde s'ha fet pública una adreça de correu electrònic (escoltar@fje.edu) perquè totes les víctimes d'abusos sexuals puguin fer saber el seu cas a la congregació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.