Albert Royo desvincula el Diplocat de l'organització de l'1-O

Royo ha declarat com a testimoni al TS en el judici del procés


  • Comparteix:

Albert Royo, en un moment de la declaració al Tribunal Suprem / Foto: ACN

Albert Royo, en un moment de la declaració al Tribunal Suprem / Foto: ACN

L'exsecretari general del Diplocat, el santcugatenc Albert Royo, desvincula aquest consorci de l'organització del referèndum de l'1-O. Així ho ha assegurat davant el Tribunal Suprem (TS) com a testimoni citat en el judici contra el procés. Royo ha reconegut que es van pagar hotels i vols a 'visitants internacionals', però ha negat que fossin observadors i ha recordat que aquest tipus de visites eren habituals.

En aquest sentit, el santcugatenc ha insistit en els mateixos termes en què ja es va pronunciar davant el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que l'investiga pels mateixos fets vinculats al referèndum. Tot i estar investigat i no estar obligat, Royo ha decidit declarar davant el Suprem.

De fet, ha admès que des de l'organisme (que té entre 85-90% de participació de la Generalitat) es van pagar 40.591 euros per hotels i vols per un programa de 'visitants internacionals' que va estar a Catalunya entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre. Ha negat, però, que vinguessin en missió electoral. 'Va ser un programa de visites internacionals, no d'observació electoral', ha manifestat Royo, que diu que d'aquests programes en feien quasi tots els mesos i que aquest en concret es va organitzar a petició de diversos diputats estrangers.

'No vam organitzar cap referèndum ni estàvem implicats', ha remarcat Royo, que ha desvinculat Diplocat de la Generalitat. També ha dit que van complir 'escrupolosament' amb la intervenció del ministeri d'Hisenda i que no es van fer pagaments al marge. De fet, ha dit que alguns projectes es van seguir pagant amb el 155 vigent, després del qual l'organisme va quedar eliminat i Royo cessat.




Albert Royo

Aquestes activitats no tenien res a veure amb el referèndum. Diplocat no va estar implicat i ens vam limitar a fer la nostra feina, que era la mateixa el 2014, 2015, 2016 i 2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.