L'Ajuntament s'oposa a un dipòsit controlat de residus rubinenc a tocar de Sant Cugat


  • Comparteix:

Terrenys de Can Balasc / Foto: Ajuntament de Rubí-Localpres

Terrenys de Can Balasc / Foto: Ajuntament de Rubí-Localpres

Ni se'ls va comunicar la proposta, ni tampoc els tràmits engegats. L'Ajuntament lamenta que el consistori de Rubí no els informés del procés iniciat, el desembre passat, per autoritzar un dipòsit de residus controlats no perillosos al sector de Can Balasc, a tocar de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) a Mira-sol. És per aquest motiu que, tot i expirat el termini, Sant Cugat presentarà al·legacions al projecte per la proximitat de la instal·lació al terme municipal i per les afectacions que pot comportar per a la nostra ciutat.

A banda del quilòmetre de distància amb Mira-sol, l'Ajuntament apunta en un comunicat que el futur abocador se situaria sobre un aqüífer que nodreix el Torrent i l'Estany dels Alous. El consistori remarca que per autoritzar la llicència d'obres cal tramitar una avaluació d'impacte ambiental 'per a la qual s'han de consultar les administracions afectades'.

Puigdomènech dóna més detalls al consell de barri
Just aquest mateix dijous, la problemàtica s'ha tractat al consell de barri de Mira-sol. El seu president, Joan Puigdomènech, amb un to més contingut, ha revelat que els veïns de Can Cabassa van alertar el consistori de la situació. El també tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient ha informat que, en una reunió posterior amb Rubí, el consistori veí va manifestar que, malgrat no compartir la iniciativa del dipòsit de residus, està obligat a fer el tràmit en reunir l'empresa sol·licitant tots els requisits.

És en aquest punt on, explica el tinent d'alcalde, Sant Cugat va preguntar a Rubí si la presentació d'al·legacions santcugatenques els ajudaria 'a posar fre a una llicència d'activitats que és difícil de frenar'. Unes al·legacions que Rubí, avança el santcugatenc, va dir 'que acceptaria gustosament' i que es presenten la setmana vinent.

Els tràmits rubinencs i una empresa santcugatenca
I és que l'Ajuntament de Rubí, amb data del 16 de gener, va suspendre per un període de tres mesos, la tramitació del Projecte d'Actuació Específica (PAE) -necessari per a l'obtenció de llicència d'obres- presentat per AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, una empresa santcugatenca propietària dels terrenys de Can Balasc i que forma part del conglomerat Arrins SL, FSM Vertispania i TMA Grupo Sánchez, amb domicili social a Sant Cugat.

Amb la paralització del tràmit, l'Ajuntament de Rubí guanya temps per estudiar els informes que s'han demanat, segons va fer públic al gener el regidor de Medi Ambient, Moisès Rodríguez en una reunió amb la Plataforma Rubí Sense Abocadors.




Joan Puidomènech

Els vam demanar si la nostra oposició els podia ajudar a ells de cara a posar una mica de fre a una llicència d'activitats que sembla que és difícil de frenar.

Joan Puigdomènech

Voldríem saber que no té afectacions en el medi ambient, que no afectarà Mira-sol. A més, hi ha plataformes a Rubí que s'hi oposen. Si ells que estan a la vora no ho veuen clar, nosaltres també hem de protegir allò nostre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.