Les actuacions del Síndic augmenten un 68%

El defensor del poble ha presentat l'informe en un ple extraordinari


Temes relacionats

On es concentren les queixes al Síndic per soroll? (12/feb/19)

El Síndic llista al 'Sant Cugat a fons' les sis actuacions d'ofici del 2018 (12/gen/19)


  • Comparteix:

L'habitatge, la mobilitat i els sorolls concentren la majoria de queixes que han arribat al Síndic de Greuges al 2018. En xifres, el síndic ha efectuat 291 actuacions (113 assessoraments i 178 queixes), el que suposa un 68% d'actuacions més respecte l'any anterior. Són dades extretes de l'informe que l'organisme, representat per Ramon Palacio a Sant Cugat, ha presentat aquest dilluns en un ple extraordinari. El síndic ha hagut d'actuar d'ofici en sis ocasions per qüestions relacionades amb la implantació de les àrees verdes d'aparcament, l'habitatge públic de lloguer i els canals de comunicació municipals, entre d'altres. 'La ciutat és plural i les queixes són diverses', ha assegurat Palacio.

ESCOLTA-HO

Increment de les actuacions
El defensor del poble ha registrat un increment del 68% de les actuacions respecte el 2017, passant de 173 a 291. Els assessoraments han tingut un augment del 130%, passant de 49 a 113. De les 178 queixes, un 59,5% han estat admeses i la majoria d'elles relacionades amb els serveis territorials (54), els serveis personals (39) i l'administració en general (13). De les queixes admeses (106), 43 s'han resolt favorablement i 18 s'han traslladat al Síndic de Greuges de Catalunya.

Habitatge
L'oficina ha rebut sis queixes en aquest àmbit. L'encariment del preu del lloguer i la 'insuficiència' d'habitatge públic han portat al síndic a posar-se en contacte amb el Sindicat de Llogaters.

Mobilitat
Pel que fa la mobilitat, el síndic ha recollit 14 queixes de disciplina urbanística i 13 corresponents a l'aparcament derivat de la creació de l'àrea verda que ha generat, fins i tot, una actuació d'ofici. Palacio ha treballat amb l'assemblea de la bici generant una actuació d'ofici amb una proposta de criteris de compartició de la via pública per vehicles de mobilitat sostenible que contribueixin a la disminució de l'ús del vehicle privat. I ha actuat també en relació a espais autoritzats d'estacionament de vehicles sense senyalització horitzontal.

Sorolls
Les festes majors, els aires condicionats, l'activitat industrial, l'extralimitació en els horaris de lleure o restauració i, fins i tot, el lladruc de gossos, testimonien que la contaminació acústica a la ciutat comença a ser un problema 'significatiu', ha assegura el síndic.

El Síndic també ha actuat d'ofici pel que fa el compromís de resposta de l'Ajuntament al ciutadà pels seus diferents canals de comunicació i vers la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR), on insta el consistori a demanar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) una còpia del conveni de les entitats recaptadores d'aquest impost i conèixer com es calcula el seu import.


Ramon Palacio

L'habitatge, la mobilitat i el soroll són els tres temes que han destacat més. Però cal dir que la ciutat és plural i les queixes són diverses; costa identificar temes estrella, tot i que aquests ho han estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.