L'Ajuntament esgotarà el termini per retirar la pancarta dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

La pancarta de suport als 'presos polítics' es queda a la façana de l'ajuntament fins a esgotar el termini marcat per la Junta Electoral de Zona per a la seva retirada. El consistori té fins aquest divendres al migdia per treure el símbol de l'ajuntament. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha lamentat 'aquesta retirada forçosa', que ve a partir d'un requeriment de la Junta Electoral, motivat per una denúncia de Cs. Tot i donar compliment a la retirada, l'Ajuntament presentarà al·legacions i ja pensa en un símbol alternatiu per penjar a la seu consistorial que recordi 'el dur moment' que viuen els presos, exiliats i les seves famílies.

En la resolució de l'organisme, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, la Junta Electoral donava 48 hores per retirar la pancarta de la façana a partir de la seva notificació, un termini que acaba aquest divendres a un quart de tres del migdia. El dictamen respon a una denúncia de Cs, que sostenia les seves exigències en la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), a la qual s'instava el govern a la retirada immediata de les estelades i llaços grocs dels edificis de la Generalitat i a la qual es recorda que la llei prohibeix als poders públics 'prendre partit en les eleccions'.

Davant aquest posicionament, la formació taronja ha motivat la retirada dels símbols sobiranistes d'altres edificis públics, com les seus de l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix. De moment, la Junta Electoral de Zona ha requerit a la policia un informe fotogràfic sobre l'ens valldoreixenc, que de moment no ha rebut cap notificació, segons ha pogut saber Cugat.cat.

El PP també va demanar a la Junta Electoral Central la retirada de la pancarta de l'edifici de l'ajuntament, que afecta només durant el període electoral.

'Retirada forçosa'
La resposta a aquest requeriment haurà d'esperar. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha assegurat que la pancarta es traurà de la façana just abans de completar el termini marcat per la Junta Electoral. 'Esgotarem fins l'últim segon per defensar el dret a la llibertat i a la llibertat d'expressió', ha assegurat Fortuny, qui ha demanat unitat als partits sobiranistes.

Tot i així, el consistori té previst presentar al·legacions amb les quals busquen mostrar la disconformitat de l'Ajuntament amb una decisió que Fortuny ha qualificat de 'retirada forçosa'.

A més, el consistori, juntament amb entitats sobiranistes, estudien poder col·locar un símbol alternatiu a la façana per exigir llibertat i recordar els 'presos polítics', els exiliats i les seves famílies.




Carmela Fortuny

Esgotarem fins a l'últim segon per defensar el dret a la llibertat i a la llibertat d'expressió. El dret de tenir la pancarta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.