L'Ajuntament presenta un recurs a la Junta Electoral per 'guanyar temps' per retirar la pancarta

Si no hi ha resposta aquest divendres, encara no es retirarà el símbol


Temes relacionats

L'Ajuntament esgotarà el termini per retirar la pancarta dels 'presos polítics' (21/mar/19)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, i la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira / Foto: Cugat.cat

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, i la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira / Foto: Cugat.cat

L'Ajuntament ha presentat aquest dijous a la tarda un recurs a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Terrassa perquè emeti una moratòria a la sol·licitud de retirar la pancarta dels presos de la façana del consistori. Si l'organisme no emet una resposta aquest mateix divendres, la retirada del símbol s'ajornaria a la setmana que ve ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny. Afirma que veuen 'inconsistència' en la motivació de la resolució de la Junta Electoral i que amb aquesta acció l'administració local confia en 'guanyar temps'.

En la resolució de l'organisme, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, la Junta Electoral donava 48 hores per retirar la pancarta de la façana a partir de la seva notificació, un termini que acaba aquest divendres a un quart de tres del migdia. El dictamen respon a una denúncia de Cs, que sostenia les seves exigències en la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), a la qual s'instava el govern a la retirada immediata de les estelades i llaços grocs dels edificis de la Generalitat i a la qual es recorda que la llei prohibeix als poders públics 'prendre partit en les eleccions'.

En concret, la denúncia de Cs reclama la retirada d'aquest tipus de simbologia als edificis públics, entre ells el consistori de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix

Valldoreix, a l'espera
L'EMD no ha rebut cap notificació de la JEZ que, de moment, ha encarregat un informe a la Policia Local perquè acrediti amb fotografies la ubicació de la pancarta de suport als presos a l'edifici de l'entitat. En cas de rebre-la, el govern acatarà la sol·licitud però mantindrà la pancarta 'fins l'últim moment', ha assegurat a Cugat.cat, el president de l'EMD, Josep Puig.

Un posicionament, el de mantenir la pancarta, que Puig ha defensat aquest mateix dijous a la junta de veïns davant una pregunta de Cs. La portaveu taronja, Anna Cano, ha requerit al president saber si retiraran el símbol o si continuaran 'usant les institucions' amb finalitats partidistes. La resposta de Puig ha protagonitzat un moment tens a la sessió.

La façana de l'EMD, aquest dijous al capvespre / Foto: Cugat.cat
La façana de l'EMD, aquest dijous al capvespre / Foto: Cugat.cat


Porten Torra a Fiscalia
Tot plegat en un dijous que ha finalitzat amb la Junta Electoral Central (JEC) que ha resolt portar 'l'incompliment' del president de la Generalitat, Quim Torra, a la Fiscalia perquè determini si ha comès un delicte de desobediència per no retirar els llaços grocs dels edificis públics, publica ACN. A la resolució, la JEC també demana a Interior que tregui els nous símbols dels espais institucionals i obre un expedient sancionador contra Torra, que pot suposar una multa de fins a 3.000 euros.


Josep Puig i Anna Cano

Està a favor de que hi hagin 'presos polítics'? / No n'hi han aquí, aquest és el problema / Estan a la presó perquè volen, doncs. / Li pregunto si retirarà la pancarta / Quan amb diguin que la tregui la treuré.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.