Sant Cugat i la Fundació Vicki Bernadet s'uneixen per prevenir els abusos sexuals


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, amb Vicki Bernadet / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, amb Vicki Bernadet / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament i la Fundació Vicki Bernadet han acordat impulsar un programa de prevenció dels abusos sexuals a la ciutat. Es tracta d'una iniciativa especialment enfocada a la població infantil que permetrà establir una atenció estable a les víctimes des d'un servei expert, així com treballar polítiques de prevenció i elaborar un recull de dades per dimensionar aquest problema. Les escoles bressol municipals i els equipaments esportius seran els primers espais on s'implementarà el programa. La voluntat és que Sant Cugat es pugui declarar 'lliure d'abusos sexuals'.

Una nova taula interinstitucional serà l'encarregada de posar en marxa les accions derivades del nou conveni. El nou ens tindrà l'encàrrec de definir els eixos d'aquest programa, així com anar revisant el protocol de forma periòdica i adaptar-lo a les entitats i a tots els serveis que treballin amb infants.

En una roda de premsa aquest dilluns, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha explicat que el conveni de col·laboració s'emmarca en el context actual, en què 'hi ha un degoteig constant de persones adultes que manifesten haver experimentat abusos sexuals'. Segons dades de la Fundació Vicki Bernadet, un de cada cinc nens i nenes pateixen abusos sexuals abans dels 17 anys.

Fortuny ha recordat que a la ciutat hi ha un 25% de població amb menys de 18 anys, i ha explicat que la iniciativa complementarà el protocol que la ciutat ja té per atendre els casos de maltractaments o abusos. Tot i així, ha explicat que es vol 'oferir una mirada integral' que permeti recollir dades per saber 'quin és l'abast d'aquesta problemàtica'.

També es crearà un pla per atendre les persones adultes que van ser víctimes quan eren infants i es col·laborarà amb altres institucions o organismes per tal d'optimitzar recursos i sumar esforços a àmbit nacional.

De la seva banda, Vicki Bernadet ha celebrat que Sant Cugat es conjuri per 'reduir riscos davant els abusos sexuals' i ha desitjat que tingui uns bons resultats i que sigui un mirall per a altres ciutats.


Carmela Fortuny

Fer que a Sant Cugat els infants i els professionals que els acompanyen es trobin amb entorns més segurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.