El CreaNova i l'Escola Fusió arrencaran l'any que ve dos nous batxillerats artístics


  • Comparteix:

Olga Arnedo, Núria Piñol i Gemma Navarra / Foto: Cugat.cat

Olga Arnedo, Núria Piñol i Gemma Navarra / Foto: Cugat.cat

L'escola Fusió i el Col·legi CreaNova s'uniran el curs que ve per oferir un nou batxillerat en Arts Plàstiques i Escèniques. L'objectiu, omplir un buit que els dos centres han detectat en l'oferta formativa a Sant Cugat. Les directores de Fusió i el CreaNova han passat pel 'Sant Cugat a fons' per parlar del projecte, que es presenta en societat aquest dilluns al Teatre de Mira-sol amb una actuació de música i dansa dels alumnes de l'escola de l'avinguda de Gràcia.

ESCOLTA-HO

Gemma Navarra i Núria Pinyol, codirectores de Fusió, han assenyalat que tenien en ment tirar endavant un projecte d'aquestes característiques i que finalment l'acord amb el CreaNova, situat a la carretera de Rubí, els permetrà fer-la possible. Navarra ha assenyalat que es tracta d'un 'repte' i que amb aquest nou batxillerat volen facilitar el camí dels alumnes cap a 'una carrera professional artística'. Les classes es faran entre els dos espais i les impartiran tant docents del centre escolar com del musical, en una oferta de matèries que recorre el mapa de les arts: teatre, dansa, cinema i literatura.

Tot plegat, per donar resposta a la demanda de joves santcugatencs amb formació artística o interès per desenvolupar-la. Una proposta que fins ara no existia, com ha explicat a Cugat.cat la directora del CreaNova, Olga Arnedo, que també ha remarcat que les disciplines artístiques casen amb 'l'ensenyament vivencial' que promou el centre.

La presentació del proper dilluns es farà a dos quarts de vuit del vespre i inclourà una performance audiovisual amb interpretació en directe d''Oblivion', d'Astor Piazzola, amb música, dansa, expressió teatral i projecció escènica. Després de la presentació tècnica, l'acte acabarà amb una interpretació en directe d'un tema de Chick Corea acompanyat d'una solista de dansa moderna.




Gemma Navarra

Per nosaltres és tot un repte, molt interessant. Agraïm molt a CreaNova la iniciativa perquè hi ha un buit. Volem que els joves ho puguin fer molt vivencialment per conduir-los cap a una carrera professional artística.

Olga Arnedo

Portem uns anys amb una metodologia innovadora d'aprenentatge 'learning by doing' i les arts ho són molt. Fusió té molts anys d'experiència i volem ajuntar-ho amb la capacitat d'innovació, a més de l'afinitat que tenim amb com ha de ser el batxillerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.