Els tractament de patològies trombòtiques centren la segona xerrada del cicle 'Parlem de Biomedicina'


  • Comparteix:

El cicle està organitzat per l'HGC i la UIC

El cicle està organitzat per l'HGC i la UIC

L'Hospital General de Catalunya ha acollit aquest dimecres la segona conferència del cicle de tardor 'Parlem de Biomedicina' que organitza conjuntament amb la Universitat Internacional de Catalunya. La xerrada ha anat a càrrec del Doctor Pablo Garcia de Frutos, que ha parlat d'estratègies terapèutiques en el tractament de patologies trombòtiques.

La conferència ha anat a càrrec del doctor Pablo Garcia de Frutos, científic titular de l' Institut d'Investigacions Científiques de Barcelona, que ha parlat dels importants avenços en el tractament de les trombosis, amb fàrmacs comels actuals antitrombòtics. I és que actualment hi ha un total de 280 estudis realitzats per tot el món que apunten que aquests grups de fàrmacs seran els que s'incrementin més en els pròxims anys. El doctor Pablo Garcia de Frutos, explica perquè són importants les noves estratègies.

Pablo Garcia de Frutos

Encara que hi ha metodologies molt tradicionals des de fa temps, aquestes no són prou eficaces o no tenen una suficient selectivitat pel procés patològic. Moltes d'aquestes estratègies incideixen també en els procesos fisiològics de la coagulació i poden provocar efectes secundaris no desitjables


Recordem que aquest cicle de conferències que ofereix l'Hospital General de Catalunya va néixer la voluntat de tenir una continuïtat tant a l'hivern com a la primavera. De moment, la propera conferència del cicle tindrà lloc el 15 de desembre i anirà a càrrec del doctor Josep Germà, cap del servei d'oncologia mèdica del mateix hospital General de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.