El Protocol d'actuació davant els casos de violència domèstica millora la detecció i atenció de les víctimes


  • Comparteix:

Un total de 28 dones han consultat el servei municipal DonaInformació per casos de maltractaments

Un total de 28 dones han consultat el servei municipal DonaInformació per casos de maltractaments

Les reformes legislatives en relació als casos de maltractaments i el bon funcionament del protocol d'actuació davant d'aquestes situacions han permès oferir una millor atenció a les víctimes i incrementar el nombre de consultes. Així ho demostra el fet que el 35% de les consultes fetes enguany al servei municipal DonaInformació eren per problemes de violència de gènere i que el Col·legi d'Advocats de Terrassa ha fet a la nostra ciutat el doble de designacions d'advocats d'ofici per a víctimes que l'any passat.

El servei municipal DonaInformació ha rebut fins aquest mes de novembre un total de 81 consultes, de les quals el 35% han estat per temes de maltractaments. D'aquests casos, 28 en total, el 74% són dones nascudes a l'Estat Espanyol, i la gran majoria, el 75%, tenen entre 25 i 40 anys.

Aquestes són algunes de les dades recollides en l'informe anual sobre l'Impacte de la Violència de Gènere a Sant Cugat, un informe que, segons la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, evidencia que el servei DonaIformació cada dia és més conegut i que, a més, hi ha una bona coordinació entre tots els agents implicats en la lluita contra la violència domèstica. Un exemple és que el 21% de les dones que han anat a DonaInformació han estat derivades per la policia i el 7% ho han fet aconsellades pel CAP.

Marta Subirà

Hi ha una millora de laxarxa que existeix a Sant Cugat i que demostra que hi ha més casos que ens han arribat per altres organismes, tot i que la majoria de casos vénen directament.


Pel que fa als cossos policials, la policia estatal ha efectuat un total de 38 atestats relacionats amb casos de violència domèstica, mentre que la policia local ha registrat 98 incidents relacionats amb violència domèstics, dels quals només 46 s'han acabat denunciant. Escoltem Moisés Simón, Intendent en Cap de la Polícia Local.

Moisés Simón

La xifra negativa de gent que no denuncia és alta, ja que no totohom denuncia a la polícia o al jutjat.


De la seva banda, el CAP Sant Cugat ha atès un total de 48 casos relacionats amb la violència de gènere, mentre que el Col·legi d'Advocats de Terrassa ha fet 24 designacions de torn d'ofici a la nostra ciutat, prop del doble que l'any passat. Des d'aquest organisme, Maria Vidal ha assegurat que la voluntat és garantir que la víctima tingui sempre un assessorament inicial.

Maria Vidal

S'ha dit a vegades que són desígnies innecessàries però això no se sap mai, i per tant, la nostra política és que a cada dona que demani ajuda se li dessigni un advocat.


L'informe d'aquest any també evidencia la necessitat de tenir uns indicadors comuns per identificar els casos de violència de gènere, i de disposar de mecanismes per poder incidir cada vegada més en polítiques d'actuació i prevenció. D'altra banda, també es posa de manifest la dificultat de crear una base de dades comú que permeti determinar millor quina és la situació global del municipi pel que fa a aquesta problemàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.