La Marxa Infantil: sis dècades de promoció de l'excursionisme

Aquest diumenge té lloc la 61a edició d'aquesta cita organitzada pel Club Muntanyenc


  • Comparteix:

Una de les primeres marxes / Foto: Cedida

Una de les primeres marxes / Foto: Cedida

El 13 de desembre de 1959 se celebra la primera Marxa Infantil de Regularitat de Sant Cugat. Es tracta d'una iniciativa que va sorgir d'un grup de socis joves del Club Muntanyenc que s'havien iniciat en matinals portades per Ferran Sans i, que en tornar de fer la mili, van proposar a la Junta del Club Muntanyenc organitzar una marxa de regularitat per a infants.

La idea era iniciar els nens en l'excursionisme. A la primera marxa només hi van participar una trentena de parelles, una xifra allunyada del més d'un miler que s'espera que hi participi aquest diumenge. El control del temps, ja que en una prova com aquesta no guanya qui corre més sinó qui segueix un ritme més regular, anava a càrrec dels participants.

El recorregut va ser Monestir-Sant Crist-Font de l'Ermetà-Can Borrell-Jesuïtes-Monestir, i l'equip guanyador estava format per Santiago Martínez i Tomàs Torres. El pressupost era de 372,50 pessetes, que es van obtenir a través del cobrament de 12 pessetes per parella i d'algun donatiu. Va resultar-ne un superàvit de 4,50 pessetes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.