Música i dansa per unir Malawi i Sant Cugat a través de 10 infants


  • Comparteix:

La rebuda ha tingut lloc a l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

La rebuda ha tingut lloc a l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

Una desena d'infants d'entre nou i 15 anys provinents de Malawi estan a Sant Cugat fins dimecres vinent. Es tracta de l'habitual estada organitzada per l'ONG Petits Músics del Món en què aquests nois i noies del Hear Us Children's Choir conviuen amb famílies santcugatenques durant tres setmanes. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha rebut aquest divendres a l'ajuntament els alumnes i professors que els acompanyen i que són a la ciutat des de fa dues setmanes. En aquesta trobada, els joves malawians han parlat de la seva experiència a Sant Cugat i de les diferències, culturals i socials, respecte al seu país.

Al llarg de les dues setmanes que ja porten a la ciutat, els deu infants han participat en tallers de sensibilització al Grup Catalònia, el Centre Guru i a escoles i instituts de Sant Cugat.

Petits Músics de Món col·labora des de fa més d'una dècada a Malawi en un projecte amb professors i escoles de música a les quals ajuden a millorar els mètodes i l'ensenyament musical als infants en un país on l'educació no és obligatòria. El president de l'ONG, Martí Marín, defensa que aquest 'projecte és per a ells', els noies i noies, per tal que entenguin que el futur de Malawi 'està en les seves mans'. Marín explica que, com afirma un dels infants, 'un dels problemes al país és la mandra'. Pel president de l'ONG, aquesta mandra està vinculada a la 'manca de recursos, la pobresa i la falta d'educació' del país del sud-est africà. Marín també ha afegit que, un cop els infants tornen a Malawi, es dediquen a 'transformar' les actituds dels ciutadans a través de les seves cançons.

Un aprenentatge que, segons Pellicer, no és només per als infants de Malawi, sinó que, 'amb la seva senzillesa', l'estada 'enriqueix' la ciutat. És per això que confirma que des de l'Ajuntament 'seguiran donant suport' als projectes de cooperació.

El grup de Hear Us Children's Choir s'acomiadarà de la ciutat en el tradicional mercat solidari que tindrà lloc aquest dissabte a partir de les cinc de la tarda a la plaça de Barcelona. A les sis, el cor oferirà una actuació amb cançons i danses.

Visita a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC)
L'HUGC col·labora amb el projecte de Petits Músics del Món amb revisions mèdiques als deu infants de Malawi a càrrec del servei de pediatria de l'hospital. Un cop finalitzades aquestes revisions, els nois i noies oferiran en el hall del centre mèdic una actuació.




Martí Marín

El projecte és per a ells. Perquè puguin venir aquí i veure per una finestra el que hi ha i a partir d'aquí el futur està en les seves mans, en el que puguin fer. En Loren parlava que un dels problemes al país és la mandra. Jo crec que la mandra està connectada amb la manca de recursos, la pobresa, la falta d'educació, etcètera.

Susanna Pellicer

Amb els temes de cooperació, com a Ajuntament, hi posem molts esforços perquè veiem que el món cada vegada és més petit i avui estàs aquí i demà allà. El fet que aquests nois, amb la seva senzillesa, puguin venir aquí enriqueix la nostra ciutat. No només en l'àmbit de cultura i de coneixement, sinó de tracte amb les persones, d'idiomes... Seguirem donant suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.