Sant Cugat cedirà un solar municipal per construir-hi habitatge cooperatiu

Es tracta d'un terreny de 1.018 metres quadrats on s'hi podran acollir una catorzena d'habitatges


  • Comparteix:

Imatge dels pisos de protecció oficial de Promusa / Foto: Lluís Llebot

Imatge dels pisos de protecció oficial de Promusa / Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament cedirà l'ús d'un solar municipal per construir-hi una promoció d'habitatge cooperatiu. El consistori ha posat en marxa per primera vegada un projecte d'aquestes característiques 'per fer un pas endavant cap a la promoció d'un habitatge més assequible' a la ciutat. Es tracta d'un terreny de 1.018 metres quadrats al costat de l'estació de ferrocarrils de Mira-sol on s'hi podrien acollir una catorzena d'habitatges i que se cedirà per un període de 75 anys. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha iniciat la redacció de les bases d'un concurs públic per cedir aquest terreny a les cooperatives que estiguin interessades en desenvolupar el projecte.

Paral·lelament a les bases del concurs públic, el consistori també està treballant en el Pla Especial per adequar urbanísticament el terreny, ja que actualment té la qualificació d'equipament. Gràcies al nou Decret Llei de la Generalitat de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, no caldrà que es modifiqui el Pla General Metropolità (PGM).

L'Ajuntament també està contemplant la possibilitat de cedir un terreny municipal a la Floresta per desenvolupar-hi el mateix tipus de projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.