Els santcugatencs Albert Royo i Natàlia Garriga, processats pels preparatius de l'1-O


Temes relacionats

Albert Royo desvincula el Diplocat de l'organització de l'1-O (13/mar/19)

Albert Royo renuncia a tornar a liderar el Diplocat (25/jul/18)

Royo admet que el Diplocat va pagar el viatge a Catalunya i les dietes a 'delegats parlamentaris' l'1-O ( 3/jul/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'Albert Royo durant la declaració com a testimoni al TS / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'Albert Royo durant la declaració com a testimoni al TS / Foto: ACN

La magistrada del jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona ha processat 30 dels investigats pels preparatius de l'1-O. Entre ells, el llavors secretari general del Diplocat i la directora de Serveis de la Secretaria General de Vicepresidència, els santcugatencs Albert Royo i Natàlia Garriga, segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Royo queda processat pels presumptes delictes de malversació i falsedat documental, mentre que Garriga només ho serà per malversació, i hauran de pagar de manera solidària juntament amb els altres 15 processats per malversació gairebé sis milions d'euros com a fiança per responsabilitat civil.

En el seu escrit, la magistrada imposa aquesta fiança com a 'equivalent a les despeses públiques indiciàriament realitzades o compromeses amb la realització del referèndum declarat il·legal'.

'Ens defenserem. La democràcia només pot ser il·legal en règims autoritaris', ha assegurat Albert Royo a Cugat.cat, després de conèixer la decisió de la magistrada, a la qual es pot presentar recurs de reforma i d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Barcelona en un termini de tres dies.

Una vegada conclosa la instrucció del cas, queden processats 30 investigats pels delictes de malversació de fons públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. La magistrada Alejandra Gil, que va substituir Juan Antonio Ramírez Sunyer per la seva mort, ha descartat els delictes de rebel·lió i sedició.

Així queden encausats, a més de Royo, ex-alts càrrecs com Antoni Molons, llavors secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; Joaquim Nin, ex-secretari general de Presidència; Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Família, i Amadeu Altafaj, exdirector de la representació de la Generalitat davant la UE, entre d'altres.

A més, ha aixecat la imputació a 15 persones, entre elles Santi Vidal i Carles Viver i Pi-Sunyer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.