Sant Cugat registra una disminució de preinscripcions de P3 a l'escola pública


  • Comparteix:

Les preinscripcions a la concertada es mantenen / Foto: Ajuntament

Les preinscripcions a la concertada es mantenen / Foto: Ajuntament

Les preinscripcions per cursar P3 a centres públics baixen respecte al curs passat. Així ho mostren les dades provisionals de les preinscripcions a la ciutat, a les quals ha tingut accés Cugat.cat. Enguany 559 infants s'han preinscrit a centres públics per fer-hi P3, mentre que l'any passat ho van fer 588. Un descens del 4,9% que s'ha atribuït, segons l'Ajuntament, a la 'disminució de la natalitat'. A l'escola concertada, però, el descens ha estat menor. Enguany s'hi han preinscrit 376 infants mentre que l'any passat ho van fer 378 (-0,5%). En total a la ciutat, 935 infants s'han preinscrit a P3 i el curs passat ho van fer 966, una caiguda del 3,2%.

Una disminució també atribuïda al descens d'infants empadronats a la ciutat. Mentre que l'any passat hi havia 1.101 infants d'aquesta edat, enguany n'hi ha 1.050. Tot i això, ha augmentat el percentatge de nens preinscrits respecte al nombre total d'infants. Si l'any passat es van preinscriure un 87,8% dels infants per cursar P3, enguany ho ha fet un 89,5%.

En declaracions a Cugat.cat, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha qualificat la disminució de la demanda als centres públics com un 'fet comú' i ha explicat que 'és normal que les tendències d'escolarització entre les famílies canviïn d'un any a l'altre'. 'Uns anys augmenten les preinscripcions a l'escola pública i uns altres a la concertada', conclou.


Esther Salat

Aquesta variabilitat és molt comuna. En els dos darrers anys havia incrementat la tendència cap a la pública i fa tres anys va disminuir. Aquestes oscil·lacions són normals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.