L'Ajuntament descarta la construcció de la 13a escola

Argumenten que les dades provisionals de les preinscripcions no justifiquen ofertar més places


Temes relacionats

Sant Cugat registra una disminució de preinscripcions de P3 a l'escola pública (11/abr/19)

La Generalitat planteja que la 13a escola comenci el curs vinent dins d'un altre centre ( 4/feb/19)

Ensenyament reconeix la necessitat d'una 13a escola a Sant Cugat 'en un futur immediat' (26/oct/18)


  • Comparteix:

L'Ajuntament descarta la 13a escola perquè no s'ha incrementat la demanda / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament descarta la 13a escola perquè no s'ha incrementat la demanda / Foto: Ajuntament

La construcció de la 13a escola no està justificada per aquest curs. Així ho ha afirmat, en declaracions a Cugat.cat, la regidora d'Educació, Esther Salat. Després que aquest mitjà hagi tingut accés a les dades provisionals sobre les preinscripcions a P3 per al curs vinent, la regidora ha explicat que 'no es donen les condicions' perquè el Departament d'Educació construeixi una 13a escola al municipi. El centre es preveia com a 'alternativa' per suplir un possible augment de la demanda de preinscripcions, però segons Salat no ha estat així. 'Ni a la zona centre ni a les àrees de nou creixement la demanda ha superat l'oferta de places', ha dit.

En xifres, les escoles públiques del centre de la ciutat -zona B- han registrat 250 preinscripcions a P3 i les escoles concertades 141. Un total de 391 preinscripcions respecte a les 500 places de P3 totals ofertades a la zona.

Pel que fa a la zona A -que comprèn districtes com Mira-sol, La Floresta, Les Planes i el territori de Valldoreix-, els centres públics han comptabilitzat 309 preinscripcions, i els concertats 208. Es tracta d'un total de 517 preinscripcions respecte de les 575 places de P3 que pública i concertada sumen a la zona.

En aquest sentit, Salat ha recordat que la proposta de la Generalitat era obrir la 13a escola de forma embrionària en un centre escolar ja existent en cas que la demanda de preinscripcions superés l'oferta de places actual.


Esther Salat

Ni a la zona centre ni a la zona dels districtes hi ha hagut un increment en la demanda i l'oferta és suficient. Per tant, l'escenari de la 13a escola no està justificat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.