Sant Cugat oferirà un pis adaptat compartit per a persones grans en risc d'exclusió social

L'Ajuntament ultima el condicionament del primer habitatge d'aquestes característiques, que ha d'estar disponible en un mes


  • Comparteix:

Imatge de la promoció de lloguer protegit per a gent gran de Rius i Taulet / Foto: Cugat.cat

Imatge de la promoció de lloguer protegit per a gent gran de Rius i Taulet / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat ultima l'adaptació d'un habitatge municipal que serà compartit per quatre persones grans en risc d'exclusió social en règim de lloguer protegit. Es tracta d'una demanda de la Plataforma de Pensionistes que es preveu que es posi en marxa en un mes.

L'objectiu és proporcionar una llar accessible i assequible a aquest col·lectiu en un model participatiu de convivència. El domicili tindrà una habitació pròpia que es podrà tancar amb clau amb llit, armari, tauleta, butaca, taula i televisió. Els espais comuns seran la sala d'estar-menjador, la cuina, els banys, la rentadora i el pati. Cadascun dels habitants disposarà d'un armari a la cuina amb clau com a rebost privatiu. A més, s'establirà una normativa de convivència amb els drets i deures de les persones llogateres, que tindran l'assessorament i orientació d'un treballador social.

Requisits
Per a accedir a aquest model d'habitatge, la persona que el sol·licita ha de ser major de 65 anys, tenir autonomia física i mental i venir derivada de Serveis Socials de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.