Veïns de les Planes alerten d'abocaments d'aigües fecals


  • Comparteix:

La canonada en qüestió aboca aigües fecals a la riera de la zona / Foto: Cedida

La canonada en qüestió aboca aigües fecals a la riera de la zona / Foto: Cedida

Veïns de les Planes adverteixen d'abocaments d'aigües fecals a la riera que delimita la part santcugatenca del barri amb la barcelonina. Expliquen que l'abocament prové d'una canonada d'aigües pluvials que desemboca a la riera i que des de fa més d'un any deixa anar aigües fecals, segons ha explicat a Cugat.cat el president de l'Associació de Veïns de les Planes, Ignasi López. Una qüestió que preocupa el veïnat per les pudors i pel 'risc medioambiental' que comporta. L'han notificada a l'Ajuntament en tres ocasions, però critiquen que el consistori 'encara no hagi actuat'.

López explica que la canonada afectada pertany a la xarxa d'aigües pluvials, però que per alguna raó aboca aigües fecals des de fa temps. 'No sabem si algun veí hi ha connectat la seva xarxa d'aigües fecals o és que hi ha una avaria a la xarxa pluvial', apunta.

La canonada d'aigües pluvials / Foto: Cedida
La canonada d'aigües pluvials / Foto: Cedida


El conducte en qüestió es troba al passeig del Torrent, a la barriada denominada de La Mata. López detalla que a la tardor va ser examinat per un tècnic del consistori, que va certificar per la pudor que la canonada expulsava aigües fecals. López, però, explica que fins ara 'encara no han actuat' i que els abocaments són continuats. A més, recorda que els abocaments d'aigües residuals a rieres representen un 'alt risc medioambiental'.

La canonada d'aigües pluvials / Foto: Cedida
La canonada d'aigües pluvials / Foto: Cedida


De la seva banda, des de l'Ajuntament asseguren que s'ha revisat fins a sis vegades i en cap de les inspeccions s'ha vist sortir aigua residual ni s'ha trobat cap indici. Tot i així, en la darrera revisió es va trobar un habitatge que té un sobreixidor de la seva fossa sèptica connectat a un tub de pluvials. Això fa que els abocaments siguin només en moments puntuals, quan la fossa sèptica està plena.




Ignasi López

O algú s'ha connectat al sistema d'aigües pluvials o hi ha algun trencament i s'aboquen aigües fecals dins la xarxa de les pluvials. La conseqüència és males olors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.