Carmen Rojo i Montserrat Obiols, noves filles predilectes de Sant Cugat


Temes relacionats

Cugat.cat recorda els fills predilectes de Sant Cugat (19/abr/19)


  • Comparteix:

Carmen Rojo i Montserrat Obiols / Foto: Cugat.cat i Localpres

Carmen Rojo i Montserrat Obiols / Foto: Cugat.cat i Localpres

La iniciativa empresarial i cultural de Carmen Rojo, en la seva faceta al capdavant d'El Mesón, i Montserrat Obiols, com a propietària de l'escola d'idiomes Sprint, serà reconeguda per la ciutat. Aquestes dues dones, estretament vinculades a la vida social i cultural de Sant Cugat, seran nomenades filles predilectes en un ple extraordinari aquest dimecres a les onze del matí, que es podrà seguir en directe per Cugat.cat. La proposta reconeix totes dues com a dones emprenedores i la seva aportació a la vida de Sant Cugat.

En el cas de Carmen Rojo, la distinció honorífica la reconeix com a 'emprenedora, empresària, mecenes i promotora d'accions culturals que han deixat una petjada indiscutible a la segona meitat del segle XX'. Amb ella, El Mesón va esdevenir un punt neuràlgic per a intel·lectuals i artistes, com Gabriel Ferrater, també fill predilecte.

De la mateixa manera, diu l'expedient de la proposta, es distingeix Montserrat Obiols per ser 'una treballadora i catalanista', una emprenedora que ha participat 'de la societat cultural i política' i és 'un model a seguir'. Obiols va fundar el 1973 la primera escola d'idiomes de Sant Cugat, Sprint Idiomes, juntament amb el seu marit Alphonsus Van Campen.

Fills predilectes de Sant Cugat
Rojo i Obiols s'afegiran així a la llista de fills predilectes de la ciutat, una de les màximes distincions honorífiques que atorga Sant Cugat. Fins ara, ostenten aquest reconeixement:
Gabriel Ferrater (2018)
Rudolf Häsler (2018)
Joan Tortosa (2017)
Pere Grau (2015)
la Penya Regalèssia (2014)
Pilar Gefaell (2012)
Pep Blanes (2011)
Joan Fàbregas i Joan Llamas (2006)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.