La pluja no ha pogut amb Sant Jordi a Sant Cugat

Llibreters i floristes han estat pendents del cel al llarg de la jornada


Temes relacionats

La poesia de Pessarrodona pren vida en veu dels santcugatencs (24/abr/19)

'El fill de l'italià' i 'El fibló', els llibres més venuts a Sant Cugat (23/abr/19)

[FOTOGALERIA]: Sant Jordi de 2019, en imatges (23/abr/19)

Cugat.cat surt al carrer tot i la pluja per celebrar amb els santcugatencs la diada de Sant Jordi (23/abr/19)

Coneix els guanyadors del concurs de microrelats de Cugat.cat (23/abr/19)


  • Comparteix:

Ni la pluja del matí ni els núvols amenaçadors de la tarda han pogut amb les ganes dels santcugatencs de celebrar la Diada de Sant Jordi. La ciutadania ha sortit al carrer per passejar i mirar les parades de roses i llibres que s'estenien per tot l'eix comercial fins arribar a la plaça d'Octavià, centre neuràlgic de la celebració. Llibreters i floristes han respirat alleugerits en veure que, ja a la tarda, el cel els donava clemència.

Sant Jordi és, per als llibreters i els floristes, el millor dia per fer calaix. Les vendes, afirmen tots dos gremis, 'van molt bé', sobretot a la tarda quan 'la gent surt a passejar.' I és que tot i ser un dia feiner, els santcugatencs busquen un moment per anar a gaudir de la jornada i fer les seves compres. La rosa groga, a més de vermella, ha estat tot un èxit de vendes.

La Diada de Sant Jordi, però, no només és important pels que venen llibres i flors, entitats i col·lectius de Sant Cugat munten la seva parada amb l'objectiu de donar-se a conèixer i, si pot ser, recaptar diners amb la venda de roses, manualitats o llibres de segona mà.

Sant Jordi participatiu
Coincidint amb Sant Jordi, l'escola Thau ha presentat el nou capgròs del centre. La figura, dedicada a Pompeu Fabra, sortirà a la cercavila bianual de Sant Cugat. L'escola, ha presentat també el diccionari de l'Escola Thau, un projecte que recull totes aquelles paraules i definicions -siguin reals o no- que fan servir els alumnes en el seu dia a dia.

El Centre Internacional d'HP a Sant Cugat ha recaptat, d'altra banda, més de 4.000 euros gràcies a la participació de més de 60 voluntaris i voluntàries. Ha estat amb la venda de roses subministrades pel centre especial de treball terrassenc FUPAR i llibres.






Paradistes

Al principi hem patit una mica amb la pluja però ara no parem / Al matí no hi ha hagut moltes vendes / Hem tingut sort perquè s'ha animat molt / La rosa vermella i la groga han tingut molt èxit.

Públic

M'encanta perquè és un dia dedicat a la cultura / Tothom gaudeix d'aquest dia / Per Sant Jordi el temps sempre ens respecta.

Entitats

Sortim al carrer perquè ens coneguin més / És un dia un important perquè ens fem veure / Estem en contacte amb els nostres socis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.