Set detinguts per extorquir un inversor immobiliari durant gairebé dos anys


  • Comparteix:

Imatge dels escorcolls / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge dels escorcolls / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut set homes membres d'un presumpte grup criminal per extorquir durant més d'un any un inversor immobiliari. La víctima era objecte d'amenaces de mort, intimidacions i agressions per reclamar-li el retorn dels diners d'un deute de 39.000 euros, segons ha informat el cos de seguretat. Els detinguts estan investigats per organització criminal, detenció il·legal, tinença d'armes i explosius, defraudació de fluid elèctric i delictes contra la salud pública, ja que durant la investigació policial es van efectuar diversos escorcolls a domicilis, un d'ells a Sant Cugat, i es constatar que formaven part d'una organització criminal dedicada al cultiu, exportació i venda de marihuana.

La investigació es va iniciar amb la denúncia de la víctima, que va explicar que havia fet una inversió amb un soci per adquirir unes places de pàrquing. Per a aconseguir els 39.000 euros que valien, el seu soci el va convèncer per demanar prestats els diners a uns coneguts seus. Finalment, el negoci no va prosperar, i tot i que el denunciant estava en situació de poder retornar la seva part, el seu soci li va dir que ell no ho podia fer i li va dir que el millor que podien fer era amagar-se, ja que si no els creditors els matarien a tots dos.
Pocs dies després, la víctima va rebre la visita d'uns homes que el van intimidar i amenaçar per exigir el pagament de la totalitat dels diners del préstec i 10.000 euros més com a penalització.

Des d'aquell dia l'home es va veure sotmès a un procés continu d'amenaces de mort, intimidacions amb armes de foc i fins i tot agressions físiques. I tot i que va satisfer diverses quantitats de diners als extorsionadors, motiu pel qual es va veure forçat a hipotecar la casa d’algun dels seus familiars, el volum de les reclamacions de deute anava augmentant fins a arribar als 170.000 euros.

Els investigadors van poder identificar la persona que directament hauria prestat els diners, així com la resta d'homes que havien participat en les amenaces i les agressions. Fruit de les indagacions policials, els agents van determinar que totes elles formarien part d'una organització criminal, que entre altres delictes es dedicava al cultiu, exportació i venda de marihuana. Els agents van comprovar que l'organització estava perfectament estructurada i integrada per vuit persones, cadascuna de les quals tenia un rol assignat i unes tasques concretes determinades. El grup disposava de dues cases a Canovelles, on havien instal·lat tot l'equip necessari per al cultiu interior de marihuana, el qual tenien un alt nivell de sofisticació i tecnologia i estava connectat de forma il·lícita a la xarxa elèctrica.

Material de l'escorcoll / Foto: Mossos d'Esquadra
Material de l'escorcoll / Foto: Mossos d'Esquadra


Davant aquests fets i l’imminent risc contra la integritat de la víctima, es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir set dels integrants de l’organització delictiva, i imputar un vuitè.

El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll en cinc dels domicilis dels detinguts, a les localitats de Barcelona, Sant Cugat, Canovelles i Pont d'Armentera. Els investigadors van intervenir, entre altres objectes i documentació rellevant, dues armes de foc curtes, 25.000 euros en metàl·lic, armes blanques i cinc vehicles d’alta gamma.

Material de l'escorcoll / Foto: Mossos d'Esquadra
Material de l'escorcoll / Foto: Mossos d'Esquadra



A més, l’operatiu va permetre desmantellar les dues plantacions de marihuana de l’organització, on els policies van intervenir més de 2.000 plantes, 20 quilograms de marihuana processada i preparada per ser venuda i tots els instruments per al seu cultiu i distribució.

Els arrestats van passar el dia 19 d’abril a disposició judicial. El jutge va decretar presó provisional per a un dels principals investigats. La resta va quedar en llibertat amb càrrecs amb ordres de prohibició d’apropament i comunicació amb la víctima i la seva família. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.