Les obres dels Jardins del Vallès comencen aquest dimarts

Els veïns de la zona s'oposen a la construcció d'un amfiteatre


  • Comparteix:

Les obres ja han començat / Foto: Cugat.cat

Les obres ja han començat / Foto: Cugat.cat

Les obres de remodelació dels Jardins del Vallès que acolliran, entre altres espais un amfiteatre, comencen aquest dimarts. Es tracta d'un projecte que ha topat, des de l'inici, amb l'oposició dels veïns de la zona que, a principis de mes van portar el tema al Síndic local. La petició al defensor del poble era, segons han explicat els veïns a Cugat.cat, per reprendre les converses amb l'Ajuntament. Segons el representant dels afectats, Víctor Ruiz, no han mantingut cap contacte amb el consistori des de l'octubre. L'actuació inclou, a banda del criticat amfiteatre, un jardí de les olors, un nou espai de jocs infantils i el tancament de tot el sector a les nits. Tot i saber que les obres començarien a l'abril, Ruiz ha afirmat que l'Ajuntament mai no els ha donat la data 'concreta'.

El projecte, sorgit dels pressupostos participatius del 2016-2017 i inclòs en el Pla estratègic del barri del Monestir, sempre ha aixecat recels entre veïns més propers al futur amfiteatre, considerat 'innecessari' i molest, especialment pels sorolls. La infraestructura, que es va paralitzar per arribar a una entesa amb els afectats, va abandonar la idea inicial de 800 localitats per reduir-se a 100. Això va ser després que un estudi sonomètric acredités que el recinte no era un espai apte per a la celebració d'esdeveniments musicals de mig i gran format.

El text també recomanava girar entre 30 i 45 graus l'escenari per evitar l'impacte sonor sobre l'edifici número 68 de l'avinguda de Cerdanyola. Aquestes modificacions tampoc no van satisfer les comunitats dels carrers de Borrell, Vallès i avinguda de Cerdanyola, les més properes a la infraestructura. Ruiz afirma que estan 'desesperats' i que cada vegada que s'incompleixi la normativa de sorolls presentaran una 'denúncia'.

En l'escrit enviat al Síndic els veïns -que van recollir 600 signatures en contra- demanaven que el projecte de remodelació dels jardins no inclogués aquesta infraestructura i reclamaven que, en cas de prosperar el projecte, l'Ajuntament es comprometés per escrit a acceptar l'acord al qual es va arribar fa mesos amb els veïns: un aforament de 100 persones i un protocol d'usos pactat amb els residents propers. També volien rebre un comunicat oficial en què es pugui verificar que el constructor adjudicat de l'obra ha estat legalment informat dels canvis pactats i està conforme. El Síndic, però, encara no els ha donat resposta.

Així quedaran els Jardins del Vallès




Víctor Ruiz

Els veïns estarem pendents. En el moment en què se superi l'aforament o els decibels presentarem una denúncia als Mossos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.