L'AVP de Valldoreix 'reviu' amb la celebració del centenari


  • Comparteix:

Presentació del programa d'activitats / Foto: Cugat.cat

Presentació del programa d'activitats / Foto: Cugat.cat

L'Associació de Veïns i Propietaris de Valldoreix ja té a punt la celebració del seu primer segle de vida. Tot i que el centenari es va complir l'any passat, la nova junta de l'entitat no ha volgut passar l'efemèride i ha preparat un programa d'activitats que a partir de setembre busca no només celebrar aquests 100 anys, sinó marcar el futur de l'associació. Així, per a l'ocasió, l'AVP de Valldoreix organitza un premi literari, diverses trobades amb la gent del 'poble', exposicions i conferències.

L'associació va néixer el 1918 per donar resposta als veïns que venien a instal·lar-se al territori. Durant aquests anys, ha acompanyat el creixement de Valldoreix i, fins i tot, com ha dit el president de l'EMD, Josep Puig, és 'la mare' d'aquesta administració.

Coincidint amb el centenari, l'associació estrena junta, un relleu que no va fer possible celebrar la cita, però que tindrà durant aquest 2019 la seva celebració. L'objectiu, ha dit el president de l'AVP de Valldoreix, Antonio Zamora, és 'fer reviure l'associació amb un caire més social' i continuar defensant els interessos dels valldoreixencs. Una nova etapa per a l'entitat que també es farà notar en els actes que han programat per al centenari.

Programa d'activitats
  • Primer premi literari de relats curs de l'AVP de Valldoreix. L'entitat té previst convocar aquest certamen que està dirigit a adults, joves i infants. Així, els primers premis de cada categoria tindran una dotació de 700 euros en el cas dels adults, 300 per als joves i 100 per als infants.

  • 7 de setembre a les dotze del migdia, a la seu de l'EMD. Acte central del programa. L'associació prepara una recepció a la qual convidarà autoritats de les administracions catalanes. En aquesta trobada obsequiarà els expresidents de l'EMD de Valldoreix. A més, els assistents també rebran un obsequi i un llibret amb la història de l'entitat elaborat per l'historiador Juanjo Cortés. En el mateix acte es podrà gaudir d'una exposició fotogràfica sobre Valldoreix.

  • 12 de setembre a les set de la tarda, a la seu de l'AVP de Valldoreix. En el marc de la Festa Major del territori, conferència sobre l'evolució de Valldoreix a càrrec de l'historiador Juanjo Cortés. També es podrà veure l'exposició fotogràfica.

  • 13 de setembre, a la seu de l'AVP de Valldoreix. En el marc de la Festa Major de Valldoreix, inauguració de la Mostra d'Art, un recull de diversos autors. Es podrà veure fins al 28 de setembre.

  • 5 d'octubre, a la seu de l'AVP de Valldoreix. Inauguració de la Mostra d'Art d'artistes novells. Es podrà veure fins al 19 d'octubre.

  • 29 de novembre a dos quarts de vuit del vespre, a la seu de l'EMD. Entregra de guardons del Premi literari de relats curts.

    El programa d'activitats compta amb la col·laboració de diverses entitats del territori i de l'EMD de Valldoreix, que en fa una aportació de 10.000 euros.




    Josep Puig

    Gràcies a aquesta associació existeix l'EMD. Ha fet una tasca encomiable, va néixer per treballar en l'ajut de tota la gent que s'establia a Valldoreix.

    Antonio Zamora

    En aquesta primera etapa volem reviure l'associació, que havia estat en 'stand-by'. Volem donar-li un caire social i defensar els interessos de les persones de Valldoreix.



    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.