La Floresta dóna la benvinguda a la plaça de Miquel Olivella

El veïnat celebra el nou espai coincidint amb l'any del centenari del barri


Temes relacionats

Comencen les obres per reconvertir la plaça de Miquel Olivella de la Floresta en un espai per a vianants (13/mar/18)

Sant Cugat posarà nom a quatre vies i canviarà la denominació d'una plaça i un tram de carrer (20/mar/17)


  • Comparteix:

La plaça de Miquel Olivella ja és una realitat a la Floresta. El veïnat ha celebrat aquest dimarts la posada en marxa del nou espai coincidint amb el centenari del districte. Abans era un encreuament entre dos carrers, i ara l'espai s'ha pavimentat i convertit en una àrea per a vianants. La festa veïnal ha comptat amb la presència de la filla del doctor que bateja la plaça, Isabel Olivella, que ha agraït als veïns que decidissin dedicar una zona al seu pare, un metge molt estimat a la zona pel 'seu servei a la comunitat' que va viure al districte durant els anys 50.

'Aquesta plaça és molt a prop d'on víviem', ha destacat la filla Olivella, que ha recordat com van ser els anys que ella i la seva família van habitar la zona. Ara, ella viu al Canadà, però reconeix que porta la Floresta al cor.

Qui també duu al cor el doctor Olivella és la cinquantena de veïns que s'han aplegat a la festa. 'Des del barri ens feia molta il·lusió dedicar un espai al doctor', ha dit el president de l'Associació de Propietaris i Veïns de la zona, Guillermo Gallego. Gallego ha recordat que el camí ha estat llarg i fruit de dos procesos paral·lels. D'una banda, la remodelació de la plaça, antigament anomenada de Pere Planas i que era una actuació prevista dins del Pla de Millora de la Floresta. De l'altra, dedicar un espai a Olivella, una iniciativa proposada el 2007 per l'expresident veïnal, Josep Lleonart, i que la membre de l'associació Fina Barri va portar al ple municipal l'any 2014. No va ser, però, fins el setembre de 2016 quan finalment l'Ajuntament va aprovar el canvi de nom.

Per això, el veïnat es mostra il·lusionat davant el resultat del projecte. Creuen que hi aportarà germanor i tranquil·litat. 'Abans per aquí hi passaven molts cotxes i ara hi haurà menys trànsit', assegura el veí Peter Bollinger, que agraeix que la zona s'hagi enjardinat, pavimentat amb sauló i s'hi hagi col·locat bancs i una font. De totes maners, alguns veïns també agrairien gronxadors i un espai de jocs pels infants.








Isabel Olivella

La Floresta va ser casa seva durant 40 anys. Molta gent el va conèixer perquè visitava les cases a peu.

Guillermo Gallego

A àmbit urbanístic i social és important recuperar un espai per als veïns. Des del punt de vista de reivindicació històrica, Olivella era un personatge molt important.

Veïnat

Estic molt contenta. És un somni. / Ara hi haurà més tranquil·litat. / M'agrada, però hi falta un espai per als infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.