Un robot patrullarà per Sant Cugat

L'Ajuntament i l'empresa santcugatenca Gutmar han impulsat una prova pilot amb el robot Aquiles II a Valldoreix


Temes relacionats

Sant Cugat trenca 12 anys de tendència a l'alça amb una reducció del 5% dels robatoris a domicilis (14/gen/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat incorporarà un robot per fer patrullatge i tasques de vigilància policial. De moment s'ha iniciat una prova pilot entre l'Ajuntament i l'empresa santcugatenca Gutmar, l'encarregada de dissenyar aquesta màquina modular i adaptable, que disposa de quatre rodes, un braç retràctil i tres càmeres de 360 graus amb visió nocturna i funciona amb bateries elèctriques que el doten d'una autonomia d'unes quatre hores. Serà la primera Policia Local que disposarà d'aquesta màquina.

El director general de Gutmar, Joan Martorell, ha explicat que la màquina es pot adaptar i pot tenir diverses funcionalitats, com arribar a zones de difícil accés, desactivar explosius, transportar paquets perillosos i actuar en situacions de risc per als agents. La intenció és que ajudi a cobrir l'extensió del territori amb patrullatge i vigilància policial, i també pot servir com a dissuasiu per a evitar robatoris.

Un fet que ha destacat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha recordat la 'triple estratègia' per millorar la seguretat a la ciutat i, en especial, a Valldoreix: la coordinació entre Mossos d'Esquadra i Policia Local, la col·laboració veïnal i la innovació tecnològica. I disposar, precisament, d'aquest robot entra en el tercer braç, així com les càmeres amb lector de matrícules i els drons amb càmera tèrmica per a zones boscoses, que entraran en funcionament en els propers mesos.

La prova pilot d'aquest robot de patrullatge, del qual ja disposen els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, s'ha iniciat a Valldoreix i s'hauran d'acabar de configurar les seves funcionalitats segons les necessitats del territori. De moment, funciona de manera remota, tot i que la intenció és que en un futur ho faci autònomament amb sensors o amb tecnologia GPS.




Joan Martorell

Està especialitzat en tasques de vigilància i per a minimitzar el risc de les persones. Actua en el lloc d'un agent, pot pujar escales, agafar coses, desactivar explosius i fer tasques de seguretat.

Carmela Fortuny

És complicat patrullar per Sant Cugat, perquè orogràficament és una ciutat complexa. Incrementar la presència policial gràcies a la coordinació entre Mossos i Policia Local i avui toca parlar de tecnologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.