L'Ajuntament defensa el procediment dels processos selectius de caps de servei municipals


Temes relacionats

CCOO i UGT critiquen els processos selectius de caps de servei de l'Ajuntament ( 7/mai/19)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha publicat un comunicat aquest dimecres / Foto: Web Ajuntament

L'Ajuntament ha publicat un comunicat aquest dimecres / Foto: Web Ajuntament

Els processos selectius per fer les funcions de cap de servei d'Innovació Cultural i de cap de servei d'Esports s'han aplicat seguint la normativa vigent. Això diu el comunicat que l'Ajuntament ha emès aquest dimecres com a resposta a la instància registrada per CCOO i UGT i un comunicat d'ERC-MES, que critiquen els procediments per no respectar el principi de mobilitat interna dels treballadors acordat amb els sindicats.

El consistori exposa que els procediments citats 'són provisions de llocs de treball' i no 'una cobertura de places vacants'. Així mateix, afirma que no existeix cap normativa que prohibeixi cobrir els llocs de treball obrint-los a la concurrència interna i externa, com reprovaven CCOO i UGT. Segons els sindicats, existeix un pacte de condicions del personal funcionari que indica que, en aquests casos, s'ha d'optar en primer lloc per a la promoció interna dels treballadors.

El consistori també especifica en el text que tampoc no hi ha cap norma vigent que impedeixi que un lloc de treball sigui cobert mitjançant una comissió de serveis. Aquest tipus de procediment únicament determina, diu, la durada màxima de cobertura i l'obligació de convocar la provisió de llocs de feina, 'com s'ha fet en aquests dos casos'.

També deixa clar que els llocs de treball han estat coberts en els últims anys 'de forma ajustada a la legalitat vigent' i s'ha procedit a convocar la provisió de forma reglamentària. En el cas de la convocatòria dels esmentats llocs de feina, 'aquesta va ser consultada i consensuada' entre la direcció de Recursos Humans i els representants sindicals de CCOO mesos abans.

L'administració local també recorda que té constituïda de forma permanent una Mesa General de Matèries Comunes, integrada per representants sindicals i una Mesa Sectorial per a temes policials.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.