La UIP congrega un centenar de persones a la Diada de la No Violència


  • Comparteix:

L'acte s'ha dedicat a Martin Luther King i Rosa Parks

L'acte s'ha dedicat a Martin Luther King i Rosa Parks

La Universitat Internacional de la Pau ha congregat aquest diumenge un centenar de persones a la plaça dels Quatre Cantons en la commemoració de la Diada de la No Violència, dedicada a Martin Luther King i Rosa Parks. A l'acte s'ha fet la lectura del discurs 'Tinc un somni' de Luther King i una representació teatral reproduint una acció simbòlica de Rosa Parks.

L'acte ha començat amb els tabalers de Sant Cugat, i ha seguit amb la lectura d'una biografia d'en Martin Luther King i el seu discurs 'Jo tinc un somni', a càrrec d'en Josep Maria Balsells.

Durant la jornada, organitzada per la Universitat Internacional de la Pau, ha comptat amb la col·laboració del grup Tetrateatre, que ha ofert la representació 'Cadires blanques i cadira negra', que reprodueix una acció simbòlica de Rosa Parks. Ho explica la directora de Tetrateatre, Dolors Vilarassau.

Dolors Vilarasau

Nosaltres fem una acció que es diu 'Cadires blanques i cadira negra', que parteix de l'acció de Rosa Parks, quan en un autobús es va negar a aixecar-se per deixar seure un blanc. A partir d'aquí va nèixer el moviment pacifista dels Estats Units


L'acte també ha comptat amb la presència de Pepe Beunza, el primer insubmís de l'Estat Espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.