Consulta els serveis mínims a FGC davant l'inici de les aturades convocades pels maquinistes

Els serveis mínims garateixen un 50% dels trens en hora punta


Temes relacionats

Mínim seguiment entre els maquinistes de FGC de les aturades (13/mai/19)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tren de FGC / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'un tren de FGC / Foto: Localpres

El sindicat de maquinistes Semaf ha convocat set dies d'aturades parcials de dues hores a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que comencen aquest dilluns. Les franges afectades són d'una a tres de la matinada, de set a nou del matí i de cinc a set del vespre, durant les quals s'estableixen serveis mínims del 50% en el cas de les hores punta. Els maquinistes reclamen millores en matèria en formació i salut laboral, entre d'altres, i lamenten 'la falta de voluntat per arribar a acords'. Les aturades es repetiran tota la setmana fins divendres i els dilluns 20 i 27 de maig.

Serveis mínims
La convocatòria d'aturades afecta les línies metropolitanes, la de Barcelona-Vallès, que dóna servei a Sant Cugat, i la de Llobregat-Anoia. Així, de les set a les nou del matí i de cinc de la tarda a set del vespre, es garateix el 50% del servei habitual, segons estableixen els serveis mínims decretats pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

En cas de coincidència d'aturades en hores vall, el servei de conducció ha de ser com a mínim del 25%.

Durant la resta de la jornada, segons ha informat FGC, la previsió és oferir el servei habitual, tot i que pot haver-hi afectacions fins que es normalitzi el servei després de la franja de vaga. Durant totes les jornades, el servei de trens estarà supeditat al seguiment de la vaga. Pots consultar aquí els horaris.

Posicionaments
'Aquesta convocatòria és l'únic camí que la direcció de l'empresa ha volgut seguir donada la impossibilitat d'arribar a un acord', lamenta el sindicat Semaf en un comunicat.

De la seva banda, des de la direcció de FGC indiquen que, al seu parer, la convocatòria de vaga 'no està suportada per cap raó objectiva'. En tot cas, subratllen que respecten 'sempre' el dret del sindicat a plantejar-la i indiquen que actuaran en funció del que requereixi la gestió de la convocatòria de vaga. La direcció d'FGC recorda que Semaf és un sindicat minoritari a la companyia, atès que té dos representants dels 23 del comitè d'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.