Dijous de vaga general en el sector d'ensenyament


  • Comparteix:

La vaga està convocada per aquest dijous / Autor: Ajuntament

La vaga està convocada per aquest dijous / Autor: Ajuntament

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims per a la vaga convocada al sector d'ensenyament per aquest dijous. Treball estableix que durant la jornada de vaga hi hagi un membre de l'equip directiu per centre, un docent per cada quatre unitats o aules per a l'alumnat d'Infantil i Primària (de tres a 12 anys), i un terç del personal de les llars d'infants. El departament també ha dictat que hi hagi un docent per cada tres aules en l'educació especial, i en aquest cas fins als 16 anys. La vaga ha estat convocada pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, I-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i UGT.

L'ordre de Treball explica que la direcció dels centres ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims, els quals han de ser prestats, preferentment, pel personal que no exerceixi el dret de vaga.

Els sindicats d'ensenyament demanen que el govern aprovi un decret llei per incrementar el pressupost del departament en 240 milions d'euros i poder respondre així a les demandes dels docents per començar a 'revertir' les retallades de la crisi econòmica. Demanen 7.200 professors més, mesura que xifren en 95 milions, o convertir els terços de jornada a mitges jornades, 10 milions més. També demanen el retorn a l'horari lectiu anterior a les retallades. Consideren 'irrenunciable' la reducció d'una hora lectiva, tant a primària com a secundària, per recuperar la jornada establerta per al professorat abans de les retallades, fixada en 18 hores lectives a secundària i 23 a infantil i primària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.