Neix a Sant Cugat una fundació que vol ajudar els malalts crònics a conviure amb la malaltia

La Fundació Salut Plus ofereix suport assistencial i emocional gratuït


  • Comparteix:

Clàudia Massé i Josep Cañete al centre amb l'alcaldessa, Carmela Fortuny / Foto: Cugat.cat

Clàudia Massé i Josep Cañete al centre amb l'alcaldessa, Carmela Fortuny / Foto: Cugat.cat

Acompanyar les persones amb malalties cròniques en 'el procés de convivència' amb la malaltia. Aquest és un dels principals objectius de la Fundació Salut Plus, una entitat sense ànim de lucre nascuda a Sant Cugat al gener i que aquest dimecres s'ha presentat en societat al Claustre del Monestir. Presidida pel doctor Josep Cañete i dirigida per la psicòloga Clàudia Massé, pretén oferir una atenció psicosocial a les persones afectades, proporcionar-los recursos i, sobretot, ajudar-los 'a passar el dol'.

Massé explica que, un cop diagnosticat, el pacient crònic 'ha de fer el dol de la seva vida anterior i aprendre a conviure amb noves limitacions'. De fet, la fundació els vol oferir un suport tant assistencial com emocional. 'Els malalts acostumen a sentir-se molt sols', detalla. Per això, per omplir aquest buit, compten amb professionals que van des de l'àmbit de la medicina a la psicologia, i que cada matí d'entre setmana ofereixen visites al Xalet Negre.

'Volem oferir una atenció que tingui en compte la dimensió holística de la persona', reivindica la psicòloga, que explica que les activitats i teràpies que ofereixen són gratuïtes. 'És una fundació privada sense ànim de lucre que es finança a través de l'obra social i de patrocinis', explica. Les teràpies són àmplies i toquen branques com el ioga, la música i fins i tot l'art. 'L'arteràpia els ajuda a expressar-se millor'. De moment ja compten amb 23 persones amb malalties cròniques que han decidit confiar en el projecte. Una iniciativa que també pretén treballar la 'desestigmatització'. Per això també es plantegen fer activitats ciutadanes de sensibilització.

L'acte de presentació d'aquest dimecres ha aplegat més d'un centenar de persones al Claustre del Monestir, entre elles l'alcaldessa, Carmela Fortuny. També ha comptat amb actuacions musicals a càrrec dels grups Els Escarabats i els The Beatles locals.





Clàudia Massé

El pacient crònic, un cop diagnosticat, ha de fer un dol de la seva vida anterior i necessita un suport. Nosaltres li oferim una atenció integral que posa en valor la dimensió holística de la persona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.