Divendres de reivindicació de les AFA de La Mirada, La Floresta i Ciutat d'Alba

Han protagonitzat diverses accions de protesta per demanar millores


  • Comparteix:

Els pares i les mares de La Mirada, durant l'acte reivindicatiu / Foto: Cedida

Els pares i les mares de La Mirada, durant l'acte reivindicatiu / Foto: Cedida

La pluja no ha frenat les reivindicacions que aquest divendres han protagonitzat diverses d'AFA per demanar solucions per a les problemàtiques dels seus respectius centres escolars. Les famílies de l'AFA La Floresta, La Mirada i Ciutat d'Alba han alçat la veu amb talls de trànsit i un berenar reivindicatiu.

La Floresta, la més matinera
Pares, mares i membres d'entitats han tallat també la circulació a la carretera de Vallvidrera per reclamar un camí escolar segur. Desenes de persones s'han concentrat de bon matí a la rotonda entre aquesta via i el camí de Can Pagan, el carrer on hi ha l'escola del barri. Demanen mesures per pacificar el trànsit en aquesta zona, ja que consideren que els vehicles van 'massa ràpid'. Consideren que és una mesura que ja s'ha reclamat moltes vegades, des de l'AFA, en el Pla de Mobilitat i el Consell d'Infants i volen que s'actuï amb urgència.

Imatge del tall del matí a la Floresta / Foto: Cedida
Imatge del tall del matí a la Floresta / Foto: Cedida


Un pati adequat per a La Mirada
Això és el que demanen les famílies, sobretot ara que el centre incorpora la primària. Després de l'ampliació del pati al desembre, l'AFA mira més enllà i reclama un espai d'esbarjo en condicions. També manifesten la manca d'un gimnàs, motiu pel qual han d'usar les pistes de L'Olivera, ja que el gimnàs de l'escola no el poden utilitzar en no disposar d'hores lliures. El secretari de l'AFA, Marc Gilabert, ha exposat que a dia d'avui no tenen informació de la Generalitat sobre els detalls del nou mòdul. Són els motius, entre d'altres, pels quals han organitzat un berenar reivindicatiu amb mig centenar de persones.

Les famílies del Ciutat d'Alba tallen la carretera de Vallvidrera
Ho han fet aquest divendres a la tarda, reclamant millores en mobilitat. Han demanat respostes a l'Ajuntament a l'hora de garantir al centre 'un entorn segur i acollidor'. Les pancartes de protesta asseveraven: 'Prou de promeses. La mobilitat no és un joc'. Una trentena de famílies han protagonitzat el tall sota la pluja i han reivindicat la necessitat de la vianantització de l'accés al centre.

L'Ajuntament assegura, en un comunicat, que ha fet accions per contribuir a la millora de la mobilitat. Des del consistori s'explica que s'han aplicat restriccions puntuals de trànsit al carrer de Pere Serra, que s'han habilitat zones d'encotxament i que s'està redactant un projecte de carril bici. També s'explica que en les properes setmanes el carrer de Santa Eulàlia passarà a ser de sentit únic i que es crearan més llocs d'aparcament a l'avinguda de les Marines.

Per millorar la seguretat, el consistori assegura que l'ha reforçada al pas de vianants dels carrers de Vallseca i de la Coma amb llums led i que s'està instal·lant una marquesina per facilitar informació del servei de bus escolar. L'Ajuntament explica també que ha arribat a un acord de cofinançament amb la Generalitat per ampliar el servei de menjador del centre. Tot plegat són mesures, explica el comunicat, que arriben després de converses a tres bandes entre Ajuntament, direcció i AFA de l'escola Ciutat d'Alba.

Moment del tall de trànsit / Foto: Cedida
Moment del tall de trànsit / Foto: Cedida



Marc Gilabert

L'administració no ha explicat com serà la provisionalitat del nou curs. L'any passat vam fer classe a la biblioteca perquè encara no havien arribat els mòduls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.