La 4a Jornada Feminista tractarà la reapropiació del cos femení

Hora Bruixa prepara tallers i xerrades aquest dissabte per combatre la 'mercantilització i sexualització' del cos de les dones


  • Comparteix:

El col·lectiu Hora Bruixa està integrat per una vintena de dones / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu Hora Bruixa està integrat per una vintena de dones / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu Hora Bruixa ja escalfa motors per celebrar la 4a Jornada Feminista al municipi aquest dissabte. Enguany hi abordaran la reapropiació del cos femení amb tallers, concerts i activitats de sensibilització que qüestionin i combatin la 'mercantilització i sexualització' dels cossos de les dones. La jornada arrencarà a les onze del matí i s'allargarà fins a la mitjanit al Parc de Can Vernet.

La cita feminista donarà el tret de sortida al matí amb tallers per a entitats de lleure que abordaran la diversitat dels cossos i la superació de 'tabús' vinculats a qüestions com la menstruació. També hi haurà un taller d'autodefensa feminista i un dinar popular, entre d'altres propostes.

A la tarda, concretament a dos quarts de set, serà el torn d'una xerrada sobre la gestació subrrogada. Hi participaran la militant feminista d'Endavant Clara Sánchez, la sociòloga Júlia Sánchez, la periodista Clara Ardévol i l'activista Vanesa Pujades. Des del col·lectiu Hora Bruixa, una de les seves integrants, Paula Agramunt, explica que és una qüestió que han decidit abordar enguany davant d'un context d'afavoriment a la 'mercantilització de la dona' i coincidint amb què la gestació subrrogada es volia debatre políticament.

La jornada acabarà amb un sopar popular i diverses actuacions musicals en una cita que coincidirà amb els sis anys de vida del col·lectiu feminista.




Paula Agramunt

Creiem que darrerament s'ha posat molt damunt la taula el tema de la prostitució, de la gestació subrrogada i de l'abortament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.