L'associació El Mussol determina que l'estat de la riera de Vallvidrera és de qualitat 'mediocre'

L'entitat florestana examina la riera a través de la iniciativa Projecte Rius des de fa 10 anys


  • Comparteix:

Els membres d'El Mussol han estuidat la biodiversitat de la riera per determinar la qualitat de la seva aigua / Foto: Cugat.cat

Els membres d'El Mussol han estuidat la biodiversitat de la riera per determinar la qualitat de la seva aigua / Foto: Cugat.cat

L'associació El Mussol ha declarat que la qualitat de la riera de Vallvidrera és mediocre, seguint la tendència dels últims anys. L'entitat florestana ha realitzat l'estudi sota el paraigua de la iniciativa Projecte Rius, impulsada per l'Associació Hàbitats, que té com a objectiu 'estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius a través del foment del voluntariat ambiental'. Des d'El Mussol han assegurat que l'alta freqüència de visitants és la responsable de la qualitat de l'ecosistema i han explicat que 'tenir una major cura comportarà una millor qualitat'.

L'associació organitza des de fa 10 anys dues jornades, una a la primavera i una altra a la tardor, per analitzar l'estat de la riera de Vallvidrera. A través de la iniciativa Projecte Rius, l'entitat florestana ha vetllat per documentar l'evolució de l'ecosistema fluvial, que manté una qualitat medicore seguint la tendència d'estudis anteriors.

La valoració final de l'anàlisi ve determinada de la qualitat hidromorfològica, la qualitat fisicoquímica i la qualitat biològica de l'ecosistema fluvial.


Pau Fortuño

Dels pocs ecosistemes aquátics que hi ha a Collserola i que hi ha aigua tot l'any. Per tant, si que és molt bonic anara-hi, però hem de ser més curosos per tenir una millor qualitat de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.