Les plantes kokedama ja han arribat a Sant Cugat

El taller-botiga Omotesandõ, situat al Mercantic, és l'únic de la ciutat on s'hi poden trobar aquest tipus de plantes


  • Comparteix:

La kokedama és una tècnica tradicional japonesa que serveix per substituir el clàssic test de plàstic o de ceràmica per una bola de molsa. Té més de 500 anys i fer-ne té un component terapèutic. De fet, pot servir per reduir l'estrès i hidratar la pell. A Sant Cugat, el local Omotesandõ, situat al Mercantic, és l'únic on s'hi poden trobar plantes d'aquest tipus i, a més, també es fan tallers per aprendre'n a fer.

L'emprenedor santcugatenc Joan Català les va descobrir en un viatge al Japó i va decidir aprendre'n a fer. Ara, n'envia a tot Catalunya i també fa tallers per a aquells qui vulguin aprendre la tècnica. Només es necessita 'akadama', una argila japonesa, per fer la forma de bola que s'embolicarà amb molsa i es lligarà amb un fil de cotó.

Es pot utilitzar amb gairebé tot tipus de planta i té una cura senzilla: només cal submergir la bola de molsa en un bol d'aigua aproximadament un cop per setmana. A més, permet reduir la freqüència del rec, ja que la molsa manté durant més temps la humitat. Una alternativa decorativa i natural per a aquelles persones que no puguin dedicar-li molt temps a la cura de les plantes.


Joan Català

És super fàcil de cuidar, es rega per immersió en un bol d'aigua dos minuts un cop a la setmana. És com portar un tros de natura dins de casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.