L'ANC insta els partits independentistes a no pactar amb el PSC


Temes relacionats

Què diuen els grups municipals dels futurs pactes de govern? ( 5/jun/19)

Què van dir els alcaldables en campanya sobre els pactes postelectorals? (30/mai/19)

Els escenaris de pactes del nou govern de Sant Cugat (27/mai/19)


  • Comparteix:

L'ANC ha fet una roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

L'ANC ha fet una roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

A Sant Cugat, el debat polític està centrat en 'el tema': qui governarà, i com, el nou consistori. A una setmana del ple de constitució de l'Ajuntament, els partits -sobretot els decisius- estan mostrant una gran cautela sobre els possibles pactes de govern i l'hermetisme aquests dies és absolut. Els que sí han sortit a la palestra ha estat l'ANC que, abans del pont, ha volgut fer públic el seu posicionament via comunicat-roda de premsa. La inquietud ve donada per una eventual entrada del PSC al futur govern de Sant Cugat.

Una formació que per als assemblearis és el partit del 155, 'que no ha demanat perdó per la seva acció indigna i s'hi reafirma cada dia que passa', en al·lusió al govern de Pedro Sánchez. Un recel que ja van demostrar davant el pacte del PDeCAT-Demòcrates amb els socialistes i que en aquesta ocasió, amb quatre anys per davant, no pensen encaixar: 'Són els responsables, amb PP i Cs, de tota la repressió', apunta el comunicat.

Per això insten les formacions independentistes, Junts, ERC-MES i la CUP-PC, que diguin 'no' al partit de Pere Soler, que permetria una majoria absoluta amb Junts per Sant Cugat i també en una aliança amb ERC-MES i la CUP-PC. Malgrat la insistència dels periodistes, ni el secretari ni el tresorer de l'ANC, Francesc Salvador i Artur Royo, s'han volgut mullar: 'Ens preocupen tots els partits. Bé, uns més que altres'. Preguntats per quins partits, han sortit per la tangent i remarquen que l'excoordinador de l'ANC i futur regidor per Junts Josep Lluís Lliberia 'va dimitir de tots els seus càrrecs a l'entitat'.

Salvador i Royo s'han agafat als resultats de les eleccions amb 'un 72% del regidors independentistes'. Amb aquesta premissa, l'ANC no admet que els socialistes puguin situar-se al capdavant de la ciutat. Si el PSC entrés ho tenen clar: 'No ens hi trobaran'. I reblen: 'Els partits del 155 són enemics declarats'.



Artur Royo

Ens preocupa ERC, ens preocupa Junts, ens preocupen tots. Fem la roda de premsa perquè tenim un miler de socis i volen explicar què pensa el secretariat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.