El teixit associatiu de Sant Cugat es prepara per fer cremar la Flama del Canigó

La ciutat acull un any més aquesta tradició de la revetlla de Sant Joan


  • Comparteix:

El programa de la Flama del Canigó s'ha presentat aquest dimarts al Xalet Negre / Foto: Cugat.cat

El programa de la Flama del Canigó s'ha presentat aquest dimarts al Xalet Negre / Foto: Cugat.cat

El foc de la Flama del Canigó torna a Sant Cugat diumenge de la setmana vinent per simbolitzar la unió dels Països Catalans. Aquesta tradició, organitzada per Òmnium Cultural, aglutina l'esforç de les entitats de cultura popular, amb la partició del Diables, de l'Entitat Sardanista, els Caparrots, els Bastoners i els Geganters. L'element polític i reivindicatiu també hi serà, enguany verbalitzat amb un manifest que ha escrit l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell des de la presó d'Alcalà Meco.

Les activitats -totes a Octavià- arrencaran el diumenge 23 a les sis de la tarda amb una ballada de sardanes, que donaran la benvinguda, a les vuit del vespre, a la flama. El foc arribarà en dues columnes: una comandada per la Unió Ciclista Sant Cugat i l'altra pels Caparrots. Una hora més tard serà el moment d'encendre la foguera, al bell mig de la plaça. Enguany, com a novetat, l'encesa es farà amb unes escombres que tres persones grans entregaran a infants dels Diables.

A quarts de deu la gresca continuarà amb un sopar de carmanyola. Per reservar cadira i taula, cal enviar un correu electrònic a omnium@santcugat.cat. A les onze serà el moment per a la música, amb l'actuació de l'Orquestra Gira-sol i les seves versions. Tot plegat acabarà a quarts de quatre de la matinada amb música de punxadiscos.

Com és habitual, Òmnium posarà a la venda els clàssics fanalets per portar el foc de la flama a casa. El dissabte 22, a quarts de set de la tarda, l'entitat organitzarà a Octavià un taller per muntar aquests ginys i que estiguin llestos per a l'endemà.


Jaume Angerri

Abans acostàvem els fanalets i allò no feia cremar del tot. Enguany ho hem solventat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.