HP situa Sant Cugat al capdavant de la cursa tecnològica d'impressió 3D

L'empresa inaugura el laboratori en I+D d'impressió 3D més gran del mon amb un centenar d'impressores d'última generació


  • Comparteix:

L'empresa HP inaugura a la seu de Sant Cugat el laboratori en I+D d'impressió 3D de plàstics i metalls més gran del món. La companyia consolida la seva aposta per la tecnologia del futur amb un centenar d'impressores 3D al centre. La presidenta d'HP a Espanya i Portugal, Helena Herrero, considera que amb l'estrena d'aquest laboratori l'empresa ajudarà a 'atreure talent, inversió i progrés tecnològic'. Tot plegat un acte que ha comptat amb la presència institucional de l'alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme del govern espanyol en funcions, Reyes Maroto, així com d'altres personalitats del govern català i del món de l'empresa.

El centre internacional d'HP a Sant Cugat és el més important de la companyia fora dels Estats Units. Més de 2.000 treballadors, 700 dels quals són investigadors i gairebé 700 noves incorporacions en els últims tres anys refermen el creixement i la rellevància de la seu santcugatenca.

Ara bé, la inauguració del laboratori suposa un punt d'inflexió que el fa únic a la companyia. Un centenar d'impressores d'última generació i les instal·lacions en I+D més grans del món el situen al capdavant de la tecnologia d'impressió 3D de plàstics i metalls. De fet, HP és líder mundial en impressió de plàstics amb la tecnologia Multi Jet Fusion, que és 10 cops més ràpida que altres tecnologies 3D.

Pel que fa a la impressió de metalls tot just es fan les primeres passes i de moment està en fase d'investigació.

Aplicacions de la impressió 3D
L'empresa posa el focus en quatre sectors diferents del mercat: l'automoció, la producció industrial, la salut i el consum. Gràcies a la impressió 3D, HP pot ajustar els productes a les necessitats exactes dels clients i oferir un servei acurat al mil·límetre.

En la indústria sanitària, per exemple, gràcies a l'adaptabilitat de la impressió 3D a l'anatomia única de cada ésser humà, la tecnologia permet reduir el temps de tractament i el cost de l'ortodòncia i imprimir models anatòmics perquè els cirurgians practiquin abans d'una operació.

També serveix per optimitzar la producció industrial amb la fabricació de peces úniques que permeten accelerar la innovació així com bens de consum diversos com sabates i ulleres entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.