La UPC presenta 'TO', la casa sostenible que competirà al Solar Decathlon Europe 2019

El prototip de l'habitatge ha estat realitzat per 35 estudiants de l'ETSAV i tres de l'EEBE


  • Comparteix:

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha presentat aquest divendres la casa sostenible 'TO', un projecte realitzat per 35 estudiants de l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i tres de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). El prototip de l'habitatge, que s'ha fet públic a les instal·lacions de l'ETSAV, competirà a la quarta edició del Solar Decathlon Europe, un certamen internacional que incentiva el disseny i la construcció de cases que treballin amb la sostenibilitat i l'eficiència com a pilars fonamentals.

L'equip de la UPC serà l'únic competidor català i un dels tres equips de l'Estat espanyol que hi participaran. En aquest sentit, l'ETSAV ha estat escollida per participar per quarta vegada consecutiva, convertint-se així en l'única escola del món que ha assolit aquesta fita.

L'habitatge dissenyat pels estudiants de la UPC trenca amb les jerarquies clàssiques de les estances, permetent que aquestes s'adeqüin a les necessitats de l'usuari. Un projecte que, com ha explicat una de les seves impulsores, Helena Majó, va més enllà de construir una casa sostenible. 'TO' convida a reflexionar sobre els seus hàbits de consum amb l'objectiu que cada usuari sigui conscient i autocrític. En aquest sentit, la casa permet gestionar les condicions de confort de l'espai interior reduint al mínim el consum d'energia.

El funcionament del prototip, per tant, obliga l'usuari a entendre el curs dels recursos naturals dins la unitat de l'habitatge per aprendre de quina manera reutilitzar-los. Després del Solar Decathlon Europe, l'habitatge s'exposarà el novembre a l'EEBE perquè es pugui utilitzar com a instal·lació pública oberta al barri.


Helena Majó

Nosaltres hem volgut anar més enllà de només fer una casa. Hem volgut reflexionar sobre la sostenibilitat i com ens afecta en el dia a dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.