James Bond i un submarí de Sant Cugat

La nord-americana Triton Submarines fabrica a Sant Cugat un submergible turístic després de batre el rècord de profunditat


  • Comparteix:

Apropar l'exploració submarina a tots els públics. Aquest és un dels objectius de Triton Submarines, una empresa nord-americana que s'ha afincat a Sant Cugat, a les instal·lacions de Gutmar. Després de construir el submergible que ha batut tots els rècords d'immersió, apropant-se als 11.000 metres de profunditat, el proper projecte és fabricar un model turístic amb capacitat per a 24 passatgers i totalment transparent. El proper projecte de Triton, un submarí de luxe que es construirà per un conveni amb la marca britànica Aston Martin que, segons ha pogut saber Cugat Mèdia a través de fonts externes a l'empresa, previsiblement apareixerà a la nova pel·lícula de l'agent secret anglès James Bond.

Cugat Mèdia ha visitat les instal·lacions de l'empresa on s'ha desenvolupat i provat el DSV Limiting Factor, un submergible tripulat que està a la fossa de les Mariannes, i el DeepView 100 / 24, el model turístic que estarà a un resort de Vietnam.

De fet, està previst que a la tardor el submergible turístic es traslladi ja construït al Port de Barcelona per fer totes les proves necessàries. El vehicle permetrà baixar persones de totes les edats amb total comoditat a 100 metres de profunditat. Segons el mànager general de Triton Submarines EMEA, Héctor Salvador, ha assegurat a Cugat Mèdia que aquesta és 'una de les parts més boniques' de la seva feina i que 'com més coneixement es tingui' de les profunditats dels mars i oceans, 'més es respectarà'.

Una de les característiques de l'acrílic de les parets del submergible, segons explica Salvador, és que té les mateixes 'propietats òptiques' que l'aigua salada i, per tant, 'la sensació immersiva és total'. En aquest sentit, aquests vehicles han permès enregistrar amb càmera de cinema imatges reals a gran profunditat per a pel·lícules i documentals, com per exemple les del cas del calamar gegant filmat el 2013.

A més, Triton ha signat el conveni amb Aston Martin a través del qual construirà a Sant Cugat submergibles de luxe per a grans iots que tindran un preu superior als 42 milions d'euros. Un vehicle de pel·lícula de ciència ficció que ja és una realitat i que l'agent 007 pot utilitzar per submergir-se en el seu proper film.




Héctor Salvador

Estem utilitzant la tecnologia que hem desenvolupat per baixar a la fossa de les Mariannes per fer un submarí turístic totalment transparent. És una sensació immersiva total. Portem segles gaudint de la superfície del mar però tot el que hi ha a sota, que és la majoria, ha perdurat inexplorat fins als anys 60.

Héctor Salvador

Una propietat molt bonica de l'acrílic i això és el que fa molt interessant el submarí turístic, és que quan se submergeix, desapareix. Les propietats òptiques són les mateixes que les de l'aigua salada. Crec que el més bonic de la nostra feina és poder obrir les profunditats del mar al gran públic. Com més es conegui, més es respectarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.