Interior demana molta precaució en el cap de setmana 'més perillós de l'any' pels petards, els incendis i l'alcohol

Es preveu que surtin més de mig milió de vehicles de Barcelona


Temes relacionats

Consells pràctics per gaudir de la Nit de Sant Joan d'una forma segura (19/jun/19)


  • Comparteix:

Aquesta revetlla de Sant Joan cal extremar les precaucions / Foto: ACN

Aquesta revetlla de Sant Joan cal extremar les precaucions / Foto: ACN

La conselleria d'Interior preveu que aquest cap de setmana, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, pugui ser un dels 'de més perill de l'any', a causa de la gran mobilitat de vehicles, les festes, els petards i les condicions meteorològiques que poden afavorir els incendis forestals. Per això, Mossos, Bombers, Protecció Civil, Trànsit i Agents Rurals han preparat un dispositiu especial de reforç de la seguretat per prevenir incidents.

En coincidir Sant Joan amb dilluns fa que el cap de setmana llarg sigui aprofitat per molta gent per marxar fora a celebrar la revetlla. Això empitjora pel fet de l'augment de temperatura, baixada d'humitat i vent del sud que pot afavorir els incendis forestals.

Els Bombers de la Generalitat van atendre l'any passat 862 serveis, el 36% dels quals van ser per incendis de vegetació. Els bombers recorden que un petard pot derivar en un gran incendi forestal, i que el fet que la revetlla sigui de nit fa que els mitjans aeris no puguin atacar el foc des del seu inici. A més, el trasllat de la població a segones residències fa que el perill estigui estès a tot el territori. Per això, es reforçaran les guàrdies amb 172 bombes més durant la revetlla, i els parcs de bombers voluntaris podran obrir tota la nit.

També s'incrementaran els auxiliars d'ofici forestal i es reforçaran les sales de control de les regions d'emergències i la Sala Central dels Bombers, ubicada a Cerdanyola del Vallès. El telèfon 112 va rebre l'any passat 4.000 trucades durant la revetlla, ja que és la nit amb més activitat juntament amb la de Cap d'Any.

Mobilitat
Entre aquesta tarda i la mitjanit de dilluns a dimarts es preveu que es mobilitzin 510.000 vehicles fora de l'àrea de Barcelona, principalment la Costa Brava i la Costa Daurada. Per això, els Mossos faran uns 900 controls d'alcoholèmia, drogues, motos, distraccions, transport de pirotècnia, velocitat i seguretat passiva, 52 dels quals seran d'alcohol i drogues durant la nit de la revetlla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.