La Flama del Canigó manté viva a Sant Cugat la unió dels Països Catalans

Les entitats culturals de la ciutat contribueixen a fer possible la tradició


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha cremat un any més a Sant Cugat per posar de manifest la unió dels Països Catalans. Òmnium Cultural organitza la trobada, la qual és possible gràcies a la col·laboració de les entitats de cultura popular i tradicional. La gran novetat d'enguany ha estat que la foguera s'ha encès directament amb el foc de la flama, transportat per infants de les associacions organitzadores.

Des d'Òmnium, Jaume Angerri ha explicat a Cugat Mèdia que enguany s'ha recuperat la manera tradicional d'encendre la foguera: amb escombres en flames. Unes escombres que gent gran ha entregat a la canalla. Per Angerri, els infants representen 'el futur, també de la cultura popular'.

L'Entitat Sardanista, els Caparrots, els Diables i la Unió Ciclista han fet possible una trobada que ha donat el tret de sortida a la celebració de la revetlla de Sant Joan. A més, el component polític i reivindicatiu té una forta presència. Aquesta vegada ha estat de la mà de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que des de presó ha escrit el manifest d'enguany. Forcadell explica al text que la flama també serveix per renovar 'el compromís amb la justícia, la pau i la llibertat'.

La tradició
La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.


Jaume Angerri

Els infants són el nostre futur, qui faran la cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.