Continua la investigació per determinar l'origen del brot de legionel·losi a Sant Cugat

Donat d'alta un dels quatre afectats


Temes relacionats

Detectat un brot de legionel·losi a Sant Cugat (27/jun/19)


  • Comparteix:

La legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la / Foto: Generalitat

La legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la / Foto: Generalitat

Dos dels quatre afectats pel brot de legionel·losi detectat aquest mes a Sant Cugat ja ha estat donat d'alta, un més és a planta amb bona evolució i l'altra segueix estable a la Unitat de Cures Intensives (UCI), ha pogut saber Cugat Mèdia. El departament de Salut ha informat que els símptomes del primer cas es van produir el 3 de juny, mentre que l'últim data del 21 de juny. També ha assenyalat que des del primer moment es va posar en marxa la investigació epidemiològica i ambiental per intentar determinar on es podria haver produït el contagi.

Les inspeccions s'estan fent en un radi d'acció d'uns dos quilòmetres i s'ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc de tots els circuits d'alt risc implicats en la investigació, d'on s'han recollit mostres. Conjuntament amb l'Ajuntament s'ha actuat sobre les instal·lacions de baix risc com els sistemes de neteja viària i el reg automàtic de parcs i camps esportius i d'altres zones com ara els ruixadors. En aquests moments s'està a l'espera dels resultats de les anàlisis, que serviran per orientar sobre l'origen del brot.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.