L'onada de calor s'ha acabat


Temes relacionats

Els 40,9 graus del divendres, rècord històric a Sant Cugat ( 1/jul/19)


  • Comparteix:

Adéu a la calor extrema / Foto: ACN

Adéu a la calor extrema / Foto: ACN

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dilluns a la tarda la fase d’alerta del pla especial per onada de calor, una vegada el SMC ha tancat l’episodi. L’alerta va començar el passat dimarts, 25 de juny, i s’ha allargat fins aquest dilluns, assolint les temperatures màximes de més de 40 graus el cap de setmana. Segons el Servei Meteorològic, els dies més calorosos van ser el divendres 28 i el dissabte 29, quan es van mesurar fins a 43,6 graus a Artés (el Bages) o 43,8 a Alcarràs. A Sant Cugat, s'ha registrat rècord: 40,1 graus el divendres.

L'onada de calor portava al consistori al dia següent, dimecres, a permetre l'accés gratuït a les piscines municipals, així com activar posteriorment el dispositiu municipal en aquests casos. L'episodi de calorada també va comportar la modificació del programa de la Festa Major, coincidint amb el risc d'incendi forestal.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.