La Fundació Banc Sabadell premia a Sant Cugat els investigadors David Pérez i Arkaitz Carracedo

Els doctors de l'Universitat Complutense de Madrid reben el reconeixament a la seva trajectòria amb una dotació econòmica de 50.000 euros cadascú


  • Comparteix:

Foto de família de la vetllada / Foto: Premsa Ajuntament

Foto de família de la vetllada / Foto: Premsa Ajuntament

El doctor en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid, David Pérez, i el doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Complutense de Madrid, Arkaitz Carracedo, han rebut a Sant Cugat el reconeixament de la Fundació Banc Sabadell amb una dotació econòmica de 50.000 euros. Pérez ha guanyat el 3r Premi Fundació Banc Sabadell a les Ciències i l'Enginyeria per les seves aportacions en el desenvolupament matemàtic de la teoria de tensors aplicats a la matèria condensada. Per la seva banda, Carracedo s'ha endut el XIV Premi a la Investigació Biomèdica de la mateixa entitat per la seva contribució en el camp de l'oncologia amb aportacions pioneres per entendre la progressió del càncer de pròstata.

Els descobriments de Carracedo han obert la porta a noves estratègies terapèutiques basades en la inhibició del metabolisme de les cèl·lules tumorals. La seva investigació ha aconseguit explicar els mecanismes d'acció associats a la resposta a tractaments antitumorals, com també les bases moleculars de la progressió tumoral. Carracedo ha explicat que el mèrit d'aquest premi 'és per com fem preguntes i com les responem els investigadors. Fer-se preguntes porta temps i xoca amb el model de finançament, però es la clau per a investigacions futures'.

Pérez, d'altre banda, és reconegut per les seves aportacions que connecten la Informació Quàntica, els espais Banach i la Teoria d'Operadors. Entre les seves aportacions cal destacar el desenvolupament matemàtic de la teoria de tensors aplicats a la matèria condensada i els seus avanços profunds utilitzant la Teoria d'Operadors per estudiar les desigualtats de Bell. Pérez s'ha mostrat satisfet amb el guardó i ha assegurat que les 'tecnologies quàntiques es postulen com la següent revolució i permetran millora la tecnologia que coneixem en diferents camps.

El lliurament dels premis ha tingut lloc a la seu que Banc Sabadell té a la ciutat i ha comptat amb la presència institucional del president de Banc Sabadell, Josep Oliu; l'alcaldessa, Mireia Ingla; el tinent d'alcalde de Presidència, Pere Soler; i la tinenta d'alcalde d'Empresa, Elena Vila.




Arkaitz Carracedo

Tinc algunes idees perquè m'han escollit a mi. Per talent, per idees, però m'agrada pensar que és per com fem preguntes i com les responem els investigadors. Fer-se preguntes porta temps, que xoca amb el model de finançament, però es la clau per investigacions futures.

David Pérez

Les tecnologies quàntiques es postulen com la següent revolució i permetran millora la teconologia que coneixem en diferents camps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.