Hora Bruixa alerta d'una nova agressió masclista a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'entitat ha penjat un gràfic a les xarxes socials / Foto: Hora Bruixa

L'entitat ha penjat un gràfic a les xarxes socials / Foto: Hora Bruixa

Hora Bruixa assegura que s'ha produït una nova agressió masclista contra una noia a Sant Cugat. L'entitat ho ha fet públic a través de les xarxes socials, després de rebre un missatge, tot i que es desconeix el dia i el lloc. Presumptament, segons indica l'entitat en la seva publicació i segons ha pogut confirmar Cugat Mèdia, la noia hauria estat intimidada, agafada pels canells i li van fer petons sense el seu consentiment. De moment, ni Mossos d'Esquadra ni Policia Local no tenen constància de cap denúncia, però s'està indagant ja que a vegades les víctimes d'agressions masclistes no es dirigeixen als cossos de seguretat o als centres hospitalaris.



En la seva piulada, Hora Bruixa reclama millores a l'Ajuntament de Sant Cugat i reitera el seu suport a totes les víctimes de presumptes agressions. 'Seguirem creant espais de dones, segurs i per a totes. No callarem, juntes som més fortes!', conclou l'entitat.

Protocol de seguretat
En cas de confirmar-se aquesta presumpta agressió, es tractaria de la quarta de la qual es té constància a la ciutat aquest 2019.

Durant el 2018 es van denunciar a Sant Cugat 14 delictes contra la llibertat sexual, segons dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a Cugat Mèdia. D'aquests, set van ser abusos sexuals, que inclouen tocaments, i un abús sexual amb penetració. També es van registrar tres agressions sexuals i tres agressions sexuals amb penetració, és a dir, una violació. Tot i que el nombre de fets delictius és similars a l'any anterior, des del cos recorden que cal eliminar aquesta xacra i per això és necessari denunciar en tots els casos.

Després de donar-se a conèixer dos presumptes casos el febrer passat, l'Ajuntament va anunciar que s'afegirà al Protocol de seguretat contra agressions sexuals en espais d'oci, que va aprovar el govern català, i es va reforçarar la vigilància a la zona d'oci nocturn juntament amb els Mossos d'Esquadra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.