El Síndic demana al nou govern municipal un augment del pressupost per a habitatge


  • Comparteix:

Habitatges de Promusa / Foto: Lluís Llebot

Habitatges de Promusa / Foto: Lluís Llebot

El Síndic de Greuges de la ciutat, Ramon Palacio, demana al nou equip de govern que 'augmenti els pressupostos per afrontar la problemàtica de l'habitatge a Sant Cugat'. La solució general a aquesta emergència passa, segons Palacio, perquè les diferents administracions 'encarin la situació a llarg termini i creïn un parc d'habitatge públic suficient per satisfer la demanda existent'. El Síndic, que ha fet aquestes afirmacions al 'Sant Cugat a fons', també ha destacat l'esforç i el paper del Sindicat de Llogateres a la ciutat.

ESCOLTA-HO

El Síndic de Greuges de la ciutat ha analitzat, de manera global i també local, la problemàtica de l'habitatge. Palacio sap que el nou equip de govern té entre les seves prioritats l'habitatge i per aquesta raó espera i li demana que 'augmenti el pressupost i possi les bases perquè Sant Cugat tingui un parc públic d'habitatge'.

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, al 'Sant Cugat a Fons'
El Síndic ha desgranat la problemàtica de l'habitatge al magazín d'estiu


Tot i que a l'oficina del Síndic les queixes relacionades amb l'habitatge no són el tema estrella, Palacio reconeix que es tracta d'un problema greu que afecta a molts nivells. 'El preu de l'habitatge és desproporcionat respecte a la resta de despeses que afronta una família per viure. No té sentit que es demanin lloguers que són exactament un sou mínim o mig. Això distorsiona la realitat', assegura Ramon Palacio.

Segons el Síndic es donen dues situacions, la de les persones vulnerables que no poden assumir aquesta despesa i demanen ajuda a l'administració, i la situació que pateix la classe mitjana, que tot i treballar veu com li augmenten el preu del lloguer, però el sou continua sent el mateix. Davant d'aquesta realitat, Palacio ha explicat que 'els ajuntaments poden actuar en els dos casos. Per donar resposta a les situacions d'urgència de les famílies vulnerables és necessari disposar d'una estructura de Serveis Socials potent per atendre les demandes que té. La realitat però és que la demanda és superior a les possibilitats d'ajuda de qualsevol ajuntament.

La realitat d'aquests casos a Sant Cugat, segons el Síndic, és d'estancament. 'La idea és que hi ha hagi rotació de famílies en aquests habitatges oferts per Serveis Socials, però el cert és que les situacions s'eternitzen i mentrestant van arribant més casos', diu Palacio.

En general, Ramon Palacio defensa com a solució un parc d'habitatge públic de lloguer, també a Sant Cugat, similar al que ja funciona en altres països europeus. Tot i que considera que 'anem tard', creu que a Sant Cugat Promusa ha iniciat el camí. L'objectiu en un futur és 'que el parc públic d'habitatge contingui els preus del lloguer privat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.