Protesta dels peons d'una obra pels impagaments de la promotora

Som-Hi Construccions assegura que el problema està 'en vies de solució'


  • Comparteix:

Els treballadors protesten amb pancartes i cartells davant l'immoble / Foto: Cugat Mèdia

Els treballadors protesten amb pancartes i cartells davant l'immoble / Foto: Cugat Mèdia

Un grup d'empleats d'Ibra Gestiones Integrales (IGI), que està treballant en una obra a l'avinguda de Ragull, número 7-9, al barri del Monestir, ha començat aquest dilluns una aturada per protestar contra els impagaments de la promotora, Som-Hi Construccions, l'empresa que els ha subcontractat. Els treballadors d'IGI han assegurat a Cugat Mèdia que l'empresa només els ha pagat els dos primers mesos de feina i material i que els deu un total de 102.925 euros. Els treballadors afirmen que després d'haver-se posat en contacte en diverses ocasions amb la constructora, aquesta els ha dit que 'no hi ha diners'.

Les obres van començar aquest febrer i havien de durar cinc mesos, perquè els propietaris dels immobles poguessin entrar-hi a viure a l'agost. Els empleats d'IGI han explicat que Som-Hi només els ha pagat febrer i març. L'empresa subcontractada afirma que, a més de la mà d'obra, també hi han posat els materials per a la construcció. 'No podem seguir treballant perquè no tenim més materials. Tampoc els podem demanar als nostres proveïdors si no tenim els diners per pagar-los', ha manifestat el cap de producció d'IGI, Josep Domínguez.

Segons els treballadors, la constructora Som-Hi deu 27.925 euros del mes d'abril, 39.700 pels treballs de maig i 27.300 pels de juny. Donat que els pagaments no s'han complert, IGI també reclama la retenció del 5%, uns 8.000 euros.

'L'obra està gairebé acabada, i tant els pisos com els garatges estan venuts. Alguns propietaris s'han acostat, preocupats per la situació', han afirmat els jornalers.

La promotora, confiada en fer el pagament aviat
Som-Hi, per la seva banda, es defensa i assegura que es tracta d'un 'petit problema de pagaments' i que ja està 'en vies de solucionar-se'. 'Al dependre de fons d'inversions i no de bancs, aquests treballadors no han pogut cobrar per raons que desconeixem. Ens posarem al dia perquè es pugui seguir amb l'obra', ha explicat l'empresa a Cugat Mèdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.