La Festa Major de Sol i Aire celebra els 25 anys de barri

En lloc del tradicional pregó la festa grossa s'iniciarà amb la projecció d'un film sobre la seva història


  • Comparteix:

La gimcana infantil va ser una de les activitats amb més èxit de l'edició anterior / Foto: Cugat Mèdia

La gimcana infantil va ser una de les activitats amb més èxit de l'edició anterior / Foto: Cugat Mèdia

La Festa Major de Sol i Aire, que se celebra a partir d'aquest divendres fins diumenge, modifica el seu programa amb motiu del 25è aniversari amb la reproducció d'una pel·lícula, a càrrec de tres veïnes del barri, que substituirà el tradicional pregó. El film és un recull de l'evolució i la trajectòria d'aquest entorn i la seva Festa Major en aquest quart de segle en què la festa grossa ha estat un element clau per enfortir el vincle del veïnat i també ha reforçat les relacions d'aquest amb l'Ajuntament. De fet, una de les propostes que estan sobre la taula per a l'edició d'enguany és retre homenatge als exalcaldes Aymerich i Recoder i a les exalcaldesses Conesa i Fortuny amb un acte en què hi participarien els quatre acompanyats de l'alcaldessa actual, Mireia Ingla, que, segons asseguren des de l'organització, encara no ha confirmat la seva assistència.

25 anys enrere Sol i Aire era un barri d'instal·lacions i equipaments precaris en què fins i tot alguns veïns no tenien aigua corrent ni fossa sèptica. Amb el pas del temps, però, les condicions del barri han millorat i també la relació amb l'Ajuntament, una millora que vol recollir la nova pel·lícula que s'emetrà per donar el tret de sortida a la Festa Major d'enguany.

En aquest sentit el president del Grup d'Autoprotecció i vicepresident de l'Associació de Veïns i Propietaris, Manel Soler, ha definit com a 'bona' la relació amb el consistori i ha assegurat que el bon moment que respira el barri 'ha estat gràcies a la feina conjunta de les dues parts'. La voluntat de l'organització és reunir a tots els alcaldes de Sant Cugat per retre homenatge a la seva implicació amb Sol i Aire.

Tot plegat el 25è aniversari d'una Festa Major que altera l'inici de la gresca, però que manté la resta d'activitats consolidades d'edicions anteriors.


Manel Soler

Tant l'Ajuntament com els veïns hem treballat perquè sigui un barri com déu mana. Sabem que tenim les nostres limitacions, i ho acceptem, però el poc que tenim ho volem tenir bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.