La Mirada no tindrà edifici definitiu abans del curs 2021-2022

L'AFA de La Mirada recorda que l'espai provisional és limitat per seguir creixent


  • Comparteix:

La construcció definitiva de l'escola La Mirada haurà d'esperar com a mínim dos cursos per estar enllestida. Aquest és el càlcul que fa l'Associació de Familiars d'Alumnes (AFA) del centre, que espera poder entrar al nou edifici el curs 2021-2022. De moment, l'escola es manté de manera provisional al costat de L'Olivera, on ja han començat les obres per incorporar els nous mòduls prefabricats que han de donar cobertura al creixement en tres línies més de P3 a partir d'aquest setembre, així com l'ampliació del pati.

Segons el primer calendari previst, la construcció de La Mirada havia d'estar enllestida per aquest setembre. Ni l'Ajuntament, que avança el pagament de la construcció i n'assumeix el 20%, ni la conselleria d'Educació han donat oficialment un nou calendari.

Davant aquest situació, l'AFA de La Mirada espera que pugui ser una realitat el setembre del 2021, ja que els consta que el projecte arquitectònic està enllestit i pendent d'aprovació, fet que permetria licitar una obra que pot tenir una durada de 18 mesos. Tot i així, el portaveu de l'AFA de La Mirada, Marc Gilabert, ha explicat a Cugat Mèdia que per poder complir amb aquesta previsió, el projecte arquitectònic s'hauria d'aprovar aquest juliol.

El curs vinent
De moment, La Mirada haurà de mantenir-se com a mínim dos cursos més en mòduls. A partir d'aquest setembre, el centre comptarà amb quatre nivells i per primera vegada tindrà Primària. En concret, P3 i P4 tindran tres línies i P5 i Primària dues per nivell. Això implica uns 250 alumnes que s'han d'ubicar en mòduls que es van ampliant any rere any.

Després de l'endarreriment de l'any passat, que va obligar a començar més tard el curs, aquest any la conselleria d'Ensenyament ja ha iniciat les obres per encabir els nous mòduls i ampliar el pati de l'escola.

Tot i així, des de l'AFA, Marc Gilabert recorda que no hi ha més marge perquè l'escola continuï creixent de manera provisional en l'emplaçament actual. Amb l'ampliació d'aquest any 'el terreny queda totalment construït' si no s'habiliten i s'ocupen altres espais de l'entorn.




Marc Gilabert

De moment, fins on arriben els nostres càlculs, el projecte arquitectònic per anar bé s'hauria d'estar aprovant aquest juliol.

Marc Gilabert

És evident que el queda en l'aire és com ampliarem. El terreny queda totalment construït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.